XBLOG logo @2x

HTC Exodus 1: Μια πανίσχυρη ναυαρχίδα σχεδιασμένη για… λίγους

Η HTC ανακοίνωσε επίσημα το “blockchain smartphone” που ετοίμαζε από τις αρχές του έτους. Το κινητό ονομάζεται HTC Exodus 1 και παρότι είναι σχεδιασμένο για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων, διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ουσιαστικά αποτελεί τη νεότερη ναυαρχίδα της εταιρίας. Είναι, με άλλα λόγια, μια ακριβή ναυαρχίδα που στοχεύει μόνο μια μικρή μερίδα του καταναλωτικού κοινού: αυτούς που έχουν στην κατοχή τους νομίσματα Bitcoin.

Πιο συγκεκριμένα, το HTC Exodus 1 διαθέτει ένα ειδικό chip στο οποίο αποθηκεύονται τα κλειδιά των κρυπτονομισμάτων του χρήστη και δεν μπορεί να “διαβαστεί” από το Android ή το κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να υπάρχει σε κάποιες εφαρμογές.

HTC Exodus 1 back hero

Επιπλέον αν κάποιος σας δει με το Exodus 1, καταλάβει ότι έχετε κρυπτονομίσματα και σας κλέψει το κινητό, υπάρχει μία -ασφαλής- διαδικασία για την ανάκτηση των κλειδιών.

Καταρχάς, με την αγορά του κινητού θα πρέπει να ορίσετε κάποιες έμπιστες επαφές και ο καθένας από αυτούς θα πρέπει να κατεβάσει μία εφαρμογή της HTC. Έπειτα το Exodus θα χρησιμοποιήσει έναν μυστικό αλγόριθμο για “σπάσει” το κλειδί σας σε κομμάτια και θα στείλει αυτά τα κομμάτια στις επαφές που διαλέξατε (εφόσον ο καθένας λαμβάνει ένα μικρό κομμάτι, κανείς δεν μπορεί να ανακτήσει τον πλήρη κωδικό). Αν γίνει το κακό και χάσετε το κινητό σας, θα πρέπει απλά να μαζέψετε τα κομμάτια που έχουν οι φίλοι σας για να τα ενώσετε και να βρείτε το κλειδί.

HTC Exodus 1 internals sketch

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του HTC Exodus 1, έχουμε οθόνη 6-ιντσών (2880 x 1440, 18:9), Qualcomm Snapdragon 845 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή 64-bit, 6 GB μνήμη RAM, 128 GB αποθηκευτικό χώρο, διπλή κάμερα (16 MP & 16 MP), διπλή εμπρόσθια κάμερα (8 MP & 8 MP) και μπαταρία 3,500 mAh. Έχει κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android Oreo — μέσα ο χρήστης θα βρει προ-εγκατεστημένες διάφορες blockchain εφαρμογές, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να εγκαταστήσει περισσότερες μόλις οι προγραμματιστές λάβουν τα αντίστοιχα εργαλεία (API) για να φτιάξουν τις δικές τους εφαρμογές για το Exodus 1.

HTC Exodus 1 sketch

Για να αγοράσετε το HTC Exodus 1 θα πρέπει να έχετε κρυπτονομίσματα. Η τιμή του έχει οριστεί στα 0.15BTC (Bitcoin) ή 4.78 ETH (Ethereum), ποσό που μεταφράζεται σε €835 με τις σημερινές ισοτιμίες. Είναι διαθέσιμο σε 34 χώρες και θα το βρείτε στο htcexodus.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.