XBLOG logo @2x

Το HTC 10 απέτυχε να πωλήσει

Το HTC 10 τελικά δεν κατάφερε να σώσει την HTC. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η TrendForce, στόχος είναι να πουληθούν μόνο ένα εκατομμύριο HTC 10 φέτος. Για να καταλάβετε πόσο κακό είναι αυτό το νούμερο, τα στελέχη της LG θεωρούν ότι το LG G5 απέτυχε επειδή πούλησε μόνο 2,2 εκατομμύρια κομμάτια μέσα σε ένα τρίμηνο, ενώ η Samsung χαίρεται επειδή πούλησε την ίδια περίοδο με το G5 περίπου 10 εκατομμύρια Galaxy S7.

Σε αντίθεση με την Samsung που λάνσαρε το Galaxy S7 με τον καλύτερο τρόπο, η HTC ούτε το διαφημίζει, ούτε καν το έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μετά από τόσο καιρό. Η HTC ίσως βασίστηκε υπερβολικά στη δύναμη του Internet και στα tech blogs τα οποία του έκαναν παρουσιάσεις, όμως στη πράξη δεν έχει καταφέρει τίποτα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η αγορά των έξυπνων τηλεφώνων έχει παραμείνει στάσιμη, με τους κατόχους κινητών να αναβαθμίζουν πιο σπάνια, ενώ πολλοί προτιμούν να αγοράσουν μια φθηνή πρόταση, αντί για ναυαρχίδες και ακριβές συσκευές. Δυστυχώς για την HTC, δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ούτε να αγοράσει την ναυαρχίδα της, ούτε τα μεσαίας κατηγορίας, ούτε τα οικονομικά. Ενώ η Samsung έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια Galaxy S7 μέσα σε ένα τρίμηνο, η HTC αναμένεται να πουλήσει 14 εκατομμύρια smartphone γενικά για το 2016 – μια πτώσης της τάξεως του 27% σε σχέση με το 2015.

Πλέον οι ελπίδες της ιστορικής κατασκευάστριας είναι ελάχιστες και βασίζονται στην επιτυχία που θα έχουν τα νέα Nexus smartphones που φημολογείται ότι θα φτιάξει. Φυσικά έχει και το HTC Vive, ένα πολλά υποσχόμενο VR headset, όμως δεν γνωρίζουμε τί κέρδος μπορεί να έχει από αυτό. Ας ελπίσουμε ότι η HTC θα καταφέρει να επιβιώσει αυτή τη δύσκολη περίοδο γιατί ο ανταγωνισμός κάνει καλό για τους καταναλωτές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.