XBLOG logo @2x

Το LG G5 απέτυχε στις πωλήσεις

Η φετινή ναυαρχίδα της LG μπήκε δυναμικά στον ανταγωνισμό και οπωσδήποτε κέρδισε τις εντυπώσεις του τεχνολογικού κόσμου, αφού ήταν το πρώτο smartphone με αρθρωτό σχεδιασμό που κυκλοφόρησε στις αγορές. Ωστόσο, η πορεία που ακολούθησε η συσκευή δεν ήταν η αναμενόμενη για την κορεάτικη εταιρία, που είδε τον αρχικό εντυπωσιασμό να ξεφουσκώνει και το LG G5 να μην καταφέρνει να κάνει πωλήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με το The Korea Times, η LG παραδέχτηκε δημοσίως ότι το LG G5 δεν αγγίζει καν τους στόχους που είχαν τεθεί και μάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος κινητής τηλεφωνίας. Τελικά, τα LG Friends, δηλαδή τα επιπρόσθετα επίσημα αξεσουάρ που προσαρμόζονται απόλυτα στην συσκευή για να τις δώσουν επιπλέον ικανότητες σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μάλλον δεν ήταν καλή ιδέα, αφού οι χρήστες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά χρήματα παραπάνω για να κάνουν μια ναυαρχίδα καλύτερη.

Η LG βρίσκεται στην έβδομη θέση της λίστας κατασκευαστών πίσω από την Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo και Lenovo. Ενδεικτικό των άσχημων αποτελεσμάτων είναι το γεγονός ότι αυτό το τρίμηνο θα αποσταλούν 2,2 εκατομμύρια LG G5, 800 χιλιάδες λιγότερα από τον αρχικό στόχο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.