XBLOG logo @2x

Honda Insight Hybrid: Στο σαλόνι του Ντιτρόιτ τον επόμενο μήνα

Το νέο υβριδικό Insight της Honda αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τον επόμενο μήνα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Από την πρώτη φωτογραφία του μοντέλου παραγωγής που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda, φαίνεται ότι το Insight Concept, που είδαμε για πρώτη φορά στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο, μεταμορφώνεται σ΄ένα αυτοκίνητο παραγωγής με πιο σπορ φυσιογνωμία. Θα έλεγα επίσης ότι θυμίζει αρκετά το Toyota Prius.

Το νέο μοντέλο, που θα αρχίσει να πωλείται την άνοιξη, είναι πενταθέσιο, πεντάθυρο και κινείται μέσω μιας ελαφρύτερης, πιο συμπαγούς έκδοσης του υβριδικού συστήματος ΙΜΑ.

Η Honda έχει επιτύχει συμπίεση του κόστους παραγωγής της υβριδικής μονάδας πρόωσης, την οποία ονομάζει «Υποβοηθούμενη από ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα» (ΙΜΑ – Integrated Motor Assist), που σημαίνει ότι η τιμή πώλησης του νέου Insight Hybrid θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις τιμές των Toyota Prius και Honda Civic Hybrid.

Η Honda ελπίζει σε πωλήσεις 200.000 Insight ετησίως, εκ των οποίων οι 100.000 στην Αμερική. Εάν η τιμή πώλησης είναι χαμηλή και η προσφερόμενη οικονομία καυσίμου αξιόλογη, το εγχείρημα θα είναι ασφαλώς προς τη σωστή κατεύθυνση…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.