XBLOG logo @2x

Nokia 1: Το πρώτο smartphone της HMD με Android Go

Nokia 1 colors

Η HMD Global, το σπίτι των Nokia κινητών, αποκάλυψε στην έκθεση MWC 2018 της Βαρκελώνης το Nokia 1, το πρώτο της smartphone με Android Go. Αυτό το λειτουργικό σύστημα είναι ουσιαστικά η “lite” έκδοση του Android (Oreo), η οποία είναι σχεδιασμένη για να τρέχει σε συσκευές με μνήμη RAM 1GB ή λιγότερο χωρίς κολλήματα και με πρόσβαση στο Google Play Store για να κατεβάζετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές, όπως WhatsApp, Facebook και Instagram. Επίσης θα υπάρχουν εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για το Android Go.

Το Nokia 1 είναι ένα προσιτό κινητών των €99. Για αυτό ενσωματώνει 4.5-ιντσών IPS οθόνη ανάλυσης 854 x 460 pixels, MediaTek MT6737M chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή 64-bit στα 1.1GHz, 1 GB μνήμη RAM και 8 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα. Διαθέτει επίσης 5 MP κάμερα με LED flash και 2 MP εμπρόσθια κάμερα, καθώς και WiFi 802.11n, Bluetooth 4.2, GPS, 4G LTE, FM ράδιο και υποδοχή για δύο SIM για συνδεσιμότητα. Όλα αυτά τροφοδοτούνται από μια μπαταρία χωρητικότητας 2,150mAh.


Διαβάστε επίσης: Το Android Go είναι μια ελαφριά έκδοση του Android για πάμφθηνα smartphones


Ένα selling point για το Nokia 1 είναι και η δυνατότητα αλλαγής του καλύμματος στο πίσω μέρος όπως στα παλιά κινητά της Nokia. Η HMD θα κυκλοφορήσει διάφορα καλύμματα Xpress-on σε μια σειρά ζωντανών χρωμάτων τα οποία θα μπορείτε να τοποθετήσετε με ένα απλό «κλικ» και να αλλάξετε το look του κινητού σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το σκληρό πολυκαρβονικό υλικό είναι έτοιμο να δεχθεί καθημερινά χτυπήματα και πτώσεις χάρη στον ανθεκτικό του σχεδιασμό.

Το Nokia 1 θα κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλίου σε χρώματα Κόκκινο και Σκούρο Μπλε σε όλο τον κόσμο. Τα καλύμματα Xpress-on, θα πωλούνται ξεχωριστά και σε διάφορα χρώματα.

Πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά →

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.