XBLOG logo @2x

Το Android Go είναι μια ελαφριά έκδοση του Android για πάμφθηνα smartphones

Η αλήθεια είναι ότι το Android μπορεί να βρίσκεται παντού, όμως δεν έχει βελτιωθεί καλά για τα φθηνά, αδύναμα smartphones και δεν τρέχει σωστά. Για αυτό η Google ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O 2017 το Android Go, ένα σύνολο λειτουργιών και εφαρμογών σχεδιασμένων για αυτά τα κινητά.

Το Android Go αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: το λειτουργικό σύστημα, τις εφαρμογές και το κατάστημα Play Store. Το Go θα κάνει το ντεμπούτο του με το Android O και για αυτό η Google έκανε βελτιστοποιήσεις στην 8η έκδοση του Android για να τρέχει ομαλά σε συσκευές με 1 GB μνήμη RAM ή λιγότερο. Αυτές οι βελτιστοποιήσεις περιλαμβάνουν τον περιορισμό της χρήσης της RAM και των δεδομένων (data) – το τελευταίο επιτυγχάνεται χάρη σε μια νέα άδεια (API) σε συνεργασία με τους παρόχους ώστε να υπολογίζονται τα εναπομείναντα δεδομένα του πακέτου κάθε χρήστη.

Android Go Data

Όσο για τις εφαρμογές της Google, ο κολοσσός αναφέρει ότι θα έχουν μέγεθος περίπου 10MB και θα περιλαμβάνονται επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας και δεδομένων. Για παράδειγμα, το Data Saver του Chrome -που ήδη υπάρχει σε όλα τα Android- συμπιέζει τις σελίδες για να κάνει εξοικονόμηση δεδομένων και να τις φορτώνει γρηγορότερα σε δίκτυα με αργές συνδέσεις.

Android Go YouTube Go

Επιπλέον μας θύμισε την ύπαρξη του YouTube Go που προβάλλει μία προεπισκόπηση από το περιεχόμενο ενός βίντεο σε μία σειρά από εικόνες (νέο), και επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν (και ύστερα να στείλουν σε φίλους τους) ένα βίντεο σε διάφορες αναλύσεις για προβολή εκτός σύνδεσης.

Android Go Build for Billions

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στο Play Store μια ενότητα που ονομάζει “Build for Billions”, στην οποία θα εμφανίζει όλες τις “lite” εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να τρέχουν σε αδύναμα smartphones, δεν καταναλώνουν πολλά δεδομένα και δουλεύουν σε αργά δίκτυα.

Οι συσκευές που υποστηρίζουν Android Go θα τρέχουν το Android O και θα έχουν λιγότερο από 1 GB RAM. Οι πρώτες συσκευές θα κυκλοφορήσουν από το 2018 και μετά, σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.