XBLOG logo @2x

Guest Post: Ολυμπιακός – Μπενφίκα 5-1

Guest post από τον Νάσο Τσουκαλά

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπενφίκα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και κερδίζοντας τον χώρο του κέντρου κατάφερε να πάρει ένα δύσκολο -θεωρητικά- παιχνίδι και να βρεθεί στην 3η θέση του ομίλου.

Οι παίκτες έδειξαν μεγάλο πάθος για τη νίκη και, με τους Ντιόγκο και Μπελούτσι να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα, κατάφεραν από το 39ο δευτερόλεπτο (!) να ανοίξουν το σκορ με σουτ από πλάγια θέση του Γκαλλέττι. Οι παίκτες της Μπενφίκα ανοίχτηκαν για να πετύχουν κάτι καλύτερο, αλλά λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Πατσατζόγλου με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να μπει στον πίνακα των σκόρερ.

Η καλή εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και μετά το 2ο γκολ της ομάδας και στο 24′ ο Ντιόγκο μετά από κάθετη μπαλιά έκανε μία καταπληκτική τρίπλα και ένα ακόμα καλύτερο πλασέ και κάνοντας το 3-0.

Η Μπενφίκα πίεζε με στημένες φάσεις και κατάφερε να μειώσει σε 3-1 μετά από ένα κόρνερ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, μία σέντρα από δεξιά του Γκαλλέττι προς τον Μπελούτσι έφερε τον τελευταίο σε εύκολη θέση και με προβολή έκανε το 4-1. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν παρόμοιο. Η Μπενφίκα προσπαθούσε να επιτύχει ένα γκολ, αλλά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Αντώνη Νικοπολίδη κράτησαν τους Πορτογάλους μακριά από το 2ο γκολ. Στο 54′ ο Ντιογκο πάλι μετά από κάθετη μπαλιά του Μπελούτσι έκανε υπέροχο πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Από εκεί και πέρα χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.

Στην εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού έπαιξε μεγάλο ρόλο και η στήριξη των οπαδών που δημιούργησαν για άλλη μια φορά καταπληκτική ατμόσφαιρα στο Φαληρικό γήπεδο. Όλοι οι παίκτες είχαν πολύ καλή απόδοση με τον Βραζιλιάνο Ντιόγκο να ξεχωρίζει με τα δύο γκολ που πέτυχε. Ο Ισπανός τεχνικός Ερνέστο Βαλβέρδε έστησε πολύ σωστά την ομάδα και κατάφερε να πάρει -και με το παραπάνω- αυτό που ήθελε από το χθεσινό παιχνίδι.

Τώρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς πίσω από την πρώτη Γαλατασαράι (6 βαθμούς), τη δεύτερη Μέταλιστ (4 βαθμούς) και πάνω από την τέταρτη Χέρτα (2 βαθμούς). Η Μπενφίκα παρέμεινε τελευταία με 1 βαθμό.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πειραιά καλείται να πάει στην παγωμένη έδρα της Μέταλιστ και να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA.

[photo by sport24]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.