XBLOG logo @2x

GreekBirds, Πόσοι Έλληνες είναι στο Twitter;

Μία παρέα αναρωτήθηκε πρόσφατα πόσοι Έλληνες βρίσκονται (και χρησιμοποιούν) στο Twitter. Οι αναζητήσεις στο Google δεν έφεραν απάντηση, έτσι δημιουργήθηκε το GreekBirds! Δείτε περισσότερα!

Το GreekBirds βασίζεται σε ένα πληροφοριακό σύστημα το οποίο εκτελεί μια σειρά διαδικασιών και προσεγγίζει το σύνολο των Ελλήνων χρηστών του Twitter.

Πίσω από το GreekBirds βρίσκεται ένας server που καταχωρεί τους διαθέσιμους λογαριασμούς εκμεταλλευόμενος τη λίστα των followers που έχει ο κάθε λογαριασμός (account).

Την ίδια στιγμή ένας άλλος server ελέγχει το κάθε account με βάση κάποια κριτήρια ώστε να είναι βέβαιο ότι πρόκειται για λογαριασμούς Ελλήνων χρηστών του Twitter.

Ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Οι χαρακτήρες, η περιοχή που έχει δηλωθεί ως location, το βιογραφικό αλλά και οι followers.

Υπάρχει και τρίτος server όμως που αναλαμβάνει την ανανέωση των δυναμικά μεταβαλλόμενων στοιχείων του κάθε χρήστη και όλα τα δεδομένα ολοκληρώνονται σε ένα portal.

Για τα σχετικά queries γίνεται χρήση του twitter-API, το οποίο έχει όριο τα 150 queries/ώρα ανά IP, ενώ εκκρεμεί αίτηση του GreekBirds για την απόκτηση bandwidth για 20.000 queries/ώρα, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση όλων των λειτουργιών σε ένα server.

Εξαιτίας των περιορισμών του Twitter για την ώρα έχει ελεγχθεί ένα μικρό ποσοστό των accounts στο Twitter που ανήκουν σε Έλληνες, ο αριθμός των οποίων την ώρα που γραφόταν αυτό το post ξεπερνούσε τους 13 χιλιάδες!

Ήδη υλοποιούνται μια σειρά από features στο GreekBirds, όπως:

  • Κατηγοριοποίηση και clustering χρηστών
  • Εύρεση συνάφειας μεταξύ χρηστών
  • Ανάδειξη των opinion-leaders
  • Ψηφοφορίες για διάφορες κατηγορίες
  • Trendy topics

Δείτε περισσότερα στο GreekBirds.gr!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.