XBLOG logo @2x

Η Google ανακοίνωσε τα YouTube Music και YouTube Premium – Πείτε αντίο στις διαφημίσεις

Η Google ανακοίνωσε δύο νέες συνδρομητικές υπηρεσίες οι οποίες θα καταργήσουν το YouTube Red: το YouTube Music Premium, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν, και το YouTube Premium που προσφέρει την απόλυτη “YouTube εμπειρία.”

Το YouTube Music Premium είναι ο νέος ανταγωνιστής του Spotify, αλλά και του… Google Play Music. Είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν ή επί πληρωμή και επιτρέπει στον χρήστη να ακούει μουσική. Η Google αναφέρει ότι το πλεονέκτημά του είναι ότι συνδυάζει τις επίσημες εκδόσεις των τραγουδιών με τις “χιλιάδες” σχετικές playlists και τα remixes, covers και live versions που ανεβάζουν οι χρήστες. Επιπρόσθετα, με τη μαγεία της τεχνητής νοημοσύνης της Google, μπορείτε να ψάξετε για ένα τραγούδι γράφοντας τους στοίχους ή μια γενική περιγραφή (π.χ. «αυτό το hipster τραγούδι με το σφύριγμα»).

Η εφαρμογή του YouTube Music Premium δεν θυμίζει καθόλου το “απλό” YouTube επειδή έχει σχεδιαστεί με την μουσική στο επίκεντρο — μάλιστα το γραφικό περιβάλλον θυμίζει περισσότερο το Spotify παρά το YouTube. Στη κεντρική καρτέλα θα βρείτε προτεινόμενη μουσική και playlists, στη καρτέλα “Trending” θα βρείτε τα δημοφιλέστερα κομμάτια και στη τρίτη υπάρχει όλη η βιβλιοθήκη σας.

Η δωρεάν έκδοση του YouTube Music περιλαμβάνει διαφημίσεις, ενώ η επί πληρωμή έκδοση που κοστίζει $9.99/μήνα “σβήνει” τις διαφημίσεις και επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει και να ακούσει τη μουσική στο παρασκήνιο, ενώ χρησιμοποιεί μια άλλη εφαρμογή. Οι συνδρομητές του Play Music θα αποκτήσουν πρόσβαση και στο YouTube Music Premium.

Το YouTube Premium που κοστίζει $11.99/μήνα προσφέρει μια “ad-free” εμπειρία και πρόσβαση στα YouTube Original shows (τα οποία σύντομα θα αυξηθούν) και στις ταινίες που γυρίζουν. Επίσης επιτρέπει τη λήψη των βίντεο και την αναπαραγωγή στο παρασκήνιο. Ουσιαστικά είναι το YouTube Red με άλλο όνομα, το οποίο δυστυχώς δεν έχει λανσαριστεί στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να γίνει διαθέσιμο σύντομα. Οι συνδρομητές του YouTube Red θα αποκτήσουν το Premium χωρίς αύξηση στη τιμή που πληρώνουν ($9.99).

Google YouTube Music vs YouTube Premium

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.