XBLOG logo @2x

Η Google ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του PlayStation και του PS Now;

Η Google τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία συσκευών και έχει ήδη λανσάρει μερικά smartphones, laptops και tablet. Αυτές οι συσκευές βασίζονται στις υπάρχουσες υπηρεσίες του κολοσσού, όμως τώρα ακούγεται ότι η Google εισέρχεται σε μια εντελώς νέα αγορά για αυτήν: το gaming.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του The Information, η Google θα επιχειρήσει να εισέλθει στην αγορά των παιχνιδιών με μια συνδρομητική υπηρεσία που αυτή τη στιγμή έχει τη κωδική ονομασία “Yeti”. Το Yeti θα είναι παρόμοιο με τις υπηρεσίες PlayStation Now και GeForce Now των Sony και Nvidia αντίστοιχα, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίχτες θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια κάνοντας τα streaming από τους servers της εταιρίας. Με άλλα λόγια, τα παιχνίδια θα τρέχουν στους servers και θα μεταδίδεται η εικόνα στην οθόνη του χρήστη, επομένως θα χρειάζεστε καλή σύνδεση στο Internet για να απολαύσετε το παιχνίδι.

Για να παίξουν τα παιχνίδια, οι παίχτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chromecast ή μια παιχνιδοκονσόλα (με δικό της τηλεχειριστήριο) που ετοιμάζει η Google. Αυτό το project βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με τη πηγή, και μέσα σε αυτή τη περίοδο οι επικεφαλής Mario Queiroz και Majd Bakar δοκίμασαν και απορρίψαν την ιδέα μιας παιχνιδοκονσόλας με Android.


Διαβάστε επίσης: Το νέο God of War έρχεται τον Απρίλιο πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά


Όσον αφορά τους τίτλους τους ίδιους, η Google λέγεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κορυφαίους εκδότες για την ανάπτυξη παιχνιδιών για το Yeti. Δεν γνωρίζουμε αν τα παιχνίδια μπορούν να είναι τόσο απαιτητικά όσο τα παιχνίδια των PlayStation και Xbox, ή είναι απλά παιχνίδια κινητών που έχουν “μεγεθυνθεί” για τη τηλεόραση, και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο κριτήριο που θα καθορίσει την επιτυχία της υπηρεσίας και της πιθανής κονσόλας.

Phil Harrison
Ο Phil Harrison στην E3 2006.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Google πρόσφατα προσέλαβε τον Phil Harrison ως αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της εταιρίας, ο οποίος έχει βαρύ βιογραφικό σε αυτό το τομέα: είχε δουλέψει στη streaming υπηρεσία παιχνιδιών Gaikai, ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Atari και είχε δουλέψει στα τμήματα παιχνιδιών των Sony και Microsoft. Ίσως η Google τον προσέλαβε για να εγγυηθεί την επιτυχία της επερχόμενης κονσόλας της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.