XBLOG logo @2x

H Google τροποποιεί την αναζήτηση εικόνων εξαιτίας του Getty

Η Getty Images, η Αμερικάνικη εταιρία πίσω από τον ομώνυμο ιστότοπο για την αγορά φωτογραφιών, είχε καταγγείλει τη Google στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο του 2016 επειδή επέτρεπε στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα εικόνες με πνευματικά δικαιώματα σε υψηλή ανάλυση. Η εταιρία σήμερα ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Google για να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Όπως ανακοίνωσε η Getty Images, οι δύο εταιρίες έκλεισαν μια «πολυετή παγκόσμια εταιρική συνεργασία αδειοδότησης» η οποία επιτρέπει στη Google να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο της Getty σε διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα της.

Εξαιτίας αυτής της συμφωνίας, η Google θα τροποποιήσει την αναζήτηση εικόνων στη γνωστή μηχανή αναζήτησης. Ο κολοσσός λέγεται ότι θα πρέπει να καταργήσει το κουμπί “Προβολή εικόνας“ έτσι ώστε να γίνει δύσκολη η εύρεση της εικόνας σε υψηλή ανάλυση, και παράλληλα θα πρέπει να εμφανίζει πληροφορίες για την άδεια χρήσης της εικόνας. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σε όλες τις εικόνες που βρίσκει το Google ή μόνο σε αυτές του Getty.

Google Images - View Image - Copyright
Η σημερινή προβολή των αποτελεσμάτων.

«Αυτή η συμφωνία μεταξύ της Getty Images και της Google θέτει τα θεμέλια για μια πολύ παραγωγική, συνεργατική σχέση μεταξύ των εταιρειών μας,» είπε η Dawn Airey, CEO της Getty Images. «Θα δίνουμε άδειες για το κορυφαίο περιεχόμενό μας στη Google, θα δουλεύουμε στενά με αυτούς για να βελτιώσουμε τη απόδοση στη δουλειά όσων συνεισφέρουν και έτσι θα μεγαλώσει το οικοσύστημα.»

Η Cathy Edwards, Engineering Director της Google, δήλωσε ότι είναι χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία και θα αρχίσουν άμεσα να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο της Getty.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.