XBLOG logo @2x

Η Google είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της HTC

Η HTC πρόκειται να περάσει στα χέρια των Αμερικάνων. Σύμφωνα με αναφορά της Ταϊβανέζικης εφημερίδας Commercial Times, η HTC βρίσκεται στα τελικά στάδια συζητήσεων με τη Google για μια στρατηγική επένδυση ή την εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της ιστορικής κατασκευάστριας. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο έτος.

Φυσικά, αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία εταιρία, όμως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Φήμες για μια εξαγορά της HTC κυκλοφορούν εδώ και καιρό, και μάλιστα στις 24 Αυγούστου το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρία ενδιαφέρεται για τη πώληση του τμήματος Vive που παράγει λύσεις εικονικής πραγματικότητας σε συνεργασία με τη Valve.

Η Google μας έχει συνηθίσει σε ξαφνικές αγορές, αφού μέσα στα τελευταία χρόνια έχει εξαγοράσει εταιρίες όπως τη Motorola (που ύστερα πούλησε στη Lenovo) και τη Boston Dynamics (που φέτος πούλησε και αυτή στη SoftBank). Βέβαια επειδή υπάρχουν φήμες και για την HTC, αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αποκτήσει κιόλας. Μπορεί στη τελική να επενδύσει μερικά λεφτά σε αυτήν για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ή στη χειρότερη περίπτωση (για την HTC) να μην καταλήξουν σε συμφωνία. Το μυστήριο θα διαλευκανθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.