XBLOG logo @2x

Play Protect, το “anti-virus” της Google για το Android

Η Google ενοποίησε όλους τους αλγορίθμους που διέθετε για να ανιχνεύει κακόβουλο λογισμικό στο Android και παρουσίασε το Play Protect – το επίσημο “anti-virus” για το Android.

Το Play Protect ενσωματώνεται σιγά-σιγά σε όλες τις συσκευές που διαθέτουν το Play Store, και σύμφωνα με τη Google, με αυτό σκανάρουν 1 δισεκατομμύριο συσκευές και πιστοποιούν 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μέρα. Ακόμη, μέσω μηχανικής μάθησης, το Play Protect είναι σε θέση να συγκρίνει τη συμπεριφορά των εφαρμογών και να καθορίσει αν κάποια είναι κακόβουλη. Σε περίπτωση που μια εφαρμογή συμπεριφέρεται ασυνήθιστα αφαιρείται από τη συσκευή του χρήστη.

Στη “σουίτα” Play Protect συμπεριλαμβάνεται πλέον και το Find My Device. Αυτή η εφαρμογή υπάρχει για χρόνια στο Android και επιτρέπει στον χρήστη να βρει το χαμένο κινητό του. Άμα κάποιος το έχει κλέψει, τότε μπορεί να κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή να το βάλει να χτυπάει δυνατά μέχρι να το εντοπίσει. Τέλος, στο Ρlay Protect συμπεριλήφθηκε και το Safe Browsing του Chrome που προειδοποιεί τον χρήστη αν ο ιστότοπος διαθέτει malware.

Για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει το Play Protect, ή αν θέλετε να σκανάρετε για ιούς, θα πρέπει να ανοίξετε το Play Store και να πατήσετε στο “Οι Εφαρμογές Μου.” Πάνω-πάνω θα βρείτε ένα νέο πλαίσιο για το Ρlay Protect.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.