XBLOG logo @2x

Google Pixelbook: Αυτό είναι το καλύτερο Chromebook στον κόσμο

Η Google παρουσίασε το Pixelbook που πολύ σωστά ονομάζει «το υψηλών επιδόσεων Chromebook». Το Pixelbook είναι ένα premium laptop που βασίζεται στο Chrome OS, το λειτουργικό σύστημα της Google για υπολογιστές που μπορεί να τρέξει τον Chrome browser και Android apps, και μάλιστα διαθέτει επιπλέον τη ψηφιακή βοηθό Google Assistant.

Google Pixelbook

Το Google Pixelbook είναι ένα πολυμορφικό laptop, δηλαδή μπορεί να πάρει τη μορφή tablet ή να μείνει σε θέση tent για τη παρακολούθηση ταινίας, και έχει κατασκευαστεί με υψηλής ποιότητας υλικά — συγκεκριμένα έχει αλουμινένιο σασί και Gorilla Glass γυαλί στο καπάκι και το trackpad. Έχει ιδιαίτερα λεπτή κατασκευή με πάχος 10,3 χιλιοστά και βάρος που δεν ξεπερνάει το 1,1 κιλό.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Google Pixelbook όχι μόνο δεν απογοητεύει αλλά έχει και καλύτερο hardware απ’ ότι χρειάζεται για να ανοίξει το… Chrome. Ενσωματώνει 12,3-ιντσών Quad HD οθόνη αφής (2400×1600 pixels), 7ης γενιάς Intel Core i5 ή Core i7 Y-series επεξεργαστή, 64 / 256 / 512 GB αποθηκευτικό χώρο, 8 / 16 GB μνήμη RAM και μπαταρία με αυτονομία 10 ωρών. Για τη συνδεσιμότητα διαθέτει 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi και Bluetooth 4.1, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί να συνδεθεί αυτόματα με το mobile hotspot του Pixel smartphone σας όταν δεν έχετε σύνδεση σε WiFi δίκτυο.

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να πληρώσετε πολλά λεφτά για να το αποκτήσετε. Η βασική τιμή για το Google Pixelbook θα ξεκινάει από τα $999 και άμα θέλετε την επίσημη γραφίδα της Google, το Pixelbook Pen, θα πρέπει να ξοδέψετε άλλα $99.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.