XBLOG logo @2x

Η Google θα βάλει… touchpad στα επόμενα Pixel smartphones;

Η Google κατοχύρωσε μια πατέντα που θα της επιτρέψει να βάλει ένα touchpad στη πλάτη των επόμενων Pixel smartphones ή μπορεί να δανείζει αυτή τη τεχνολογία σε άλλες κατασκευάστριες.

Η πατέντα περιγράφει μια επιφάνεια στις πλάτες των κινητών η οποία θα είναι ευαίσθητη στην αφή για να επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες. Για παράδειγμα, άμα σερφάρει στο Διαδίκτυο θα μπορεί αν κάνει scrolling στη σελίδα που βρίσκεται ή να περιηγείται μέσα στις φωτογραφίες του.

Google rear touchpad patent
Η πατέντα

Φυσικά το touchpad θα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από απλό scrolling μέσα στις εφαρμογές. Ο χρήστης, αναλόγως την εφαρμογή, θα μπορεί να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες, όπως για παράδειγμα να αυξομειώνει την ένταση και να κάνει ζουμ.

Επιπλέον, η Google οραματίζεται μια “περιοχή χειρονομιών” που θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει διάφορες ενέργειες ζωγραφίζοντας γράμματα – πχ να ανοίξει/κλείσει το WiFi “γράφοντας” το γράμμα “W” σε αυτή την επιφάνεια. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί να ανοίξει εφαρμογές.

Όλα αυτά, όμως, δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο του Android. Εταιρίες όπως η Huawei έχουν ήδη μια λειτουργία που επιτρέπει το άνοιγμα εφαρμογών ζωγραφίζοντας στην οθόνη και επιτρέπουν την κύλιση σε διάφορες εφαρμογές αγγίζοντας τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Μία επιφάνεια αφής θα έκανε όλα αυτά πιο εύκολα.

Η Google υπέβαλε την συγκεκριμένη πατέντα πριν από έναν χρόνο. Ίσως τα πρώτα Pixel smartphones να έχουν τη γυάλινη επιφάνεια στη πλάτη τους για τον συγκεκριμένο σκοπό και η Google ή η HTC να μην πρόλαβαν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στο τελικό προϊόν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.