XBLOG logo @2x

Gmail: Η Google θα σταματήσει να σκανάρει τα emails σας για να πουλάει διαφημίσεις

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά του Gmail επιτέλους καταργείται. Όπως ανακοίνωσε η Google, κάποια στιγμή μέσα στο 2017, θα σταματήσει να σκανάρει το περιεχόμενο των emails που ανταλλάσσονται μέσω του Gmail για να προσφέρει εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Η τακτική της Google να σκανάρει το περιεχόμενο των emails στο Gmail για να εμφανίζει διαφημίσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν τον χρήστη έχει δεχθεί αρνητική κριτική από τους χρήστες που ανησυχούν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους, και μάλιστα είχε γίνει θέμα για αγωγές τα πρώτα χρόνια. Η Microsoft είχε επιτεθεί και αυτή στη Google για αυτή τη πρακτική με τη διαφημιστή καμπάνια “Scroogled” πριν από λίγα χρόνια.

Μία διαφήμιση Scroogled:

Γιατί όμως σταματάει σήμερα αυτή τη πρακτική η Google; Πολύ απλά, για τα λεφτά. Μιλώντας στο Bloomberg, η Diane Greene, η επικεφαλής του τμήματος cloud της εταιρίας, δήλωσε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν ήθελαν να γραφτούν στην επί πληρωμή έκδοση του Gmail, το G Suite. Παρότι η υπηρεσία G Suite δεν σκάναρε ποτέ τα emails για διαφημίσεις, η Greene αναφέρει ότι κάποιοι πιθανοί συνδρομητές δεν ένιωθαν άνετα να γραφτούν στην υπηρεσία επειδή η απλή έκδοση του Gmail εξακολουθούσε να τα σκανάρει.

Παρόλα αυτά, δεν θα απαλλαγείτε ποτέ από τους ελέγχους της Google. Ο Αμερικάνικος κολοσσός θα συνεχίσει να σκανάρει τα emails σας για να ανιχνεύει κακόβουλο λογισμικό και ανεπιθύμητα μηνύματα, ενώ οι διαφημίσεις θα εξατομικεύονται για εσάς βάση στο ιστορικό αναζήτησής σας, τα βίντεο που είδατε στο YouTube και άλλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.