XBLOG logo @2x

Fuchsia OS: Το μυστηριώδες ΛΣ της Google εμφανίζεται σε βίντεο

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η Google εργάζεται επάνω σε ένα μυστηριώδες νέο λειτουργικό σύστημα που ονομάζει Fuchsia. Σε αντίθεση με το Android ή το Chrome OS που βασίζονται στο Linux, το Fuchsia χρησιμοποιεί έναν πυρήνα που η Google έχει γράψει από την αρχή και ονομάζει Magenta.

Απ’ ότι φαίνεται το Fuchsia έχει εξελιχθεί και πλέον δεν είναι απλά ένα τερματικό, αλλά ένα -βασικό- πλήρες λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών με το δικό του γραφικό περιβάλλον. Το περιβάλλον δανείζεται μερικά στοιχεία από το Android, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα για να θεωρείται μια αξιόπιστη επιλογή.


Το γραφικό περιβάλλον ονομάζεται Armadillo και είναι «το προεπιλεγμένο UI συστήματος για το Fuchsia.» Το Armadillo έχει δημιουργηθεί με το Flutter SDK της Google, το οποίο είναι ένα κιτ προγραμματιστών για να αναπτύσσουν δια-πλατφορμικές εφαρμογές που τρέχουν σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, όπως το Android, το iOS, προφανέστατα το Fuchsia. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το Armadillo, με τις κατάλληλες αλλαγές/προσθήκες στον κώδικα, θα μπορούσε να τρέξει σε σύγχρονες Android συσκευές, δίνοντάς μας μια πρώτη ιδέα για το πως φαίνεται η εναλλακτική πρόταση της Google στο Android.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Bradshaw, κάποιος κατάφερε να δημιουργήσει μια έκδοση του Armadillo του για το smartphone του. Το γραφικό περιβάλλον είναι σχεδιασμένο για smartphone και tablet συσκευές, και διαθέτει ένα σύστημα με κάρτες, παρόμοιο με το σύστημα του Android Wear. Το Armadillo επιτρέπει στον χρήστη να μετακινήσει τις κάρτες πάνω ή κάτω, και επίσης εμφανίζει κάποιες προτάσεις, όπως το Google Now στο Android.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε γιατί η Google σπαταλάει λεφτά για την ανάπτυξη του Fuchsia. Είναι μια εναλλακτική του Android για συγκεκριμένες συσκευές (προσιτά ή ακριβά smartphones); Θα χρησιμοποιηθεί σε έναν νέο τύπο smartphone ή σε κάποιο παρόμοιο προϊόν; Είναι απλά μια επίδειξη για το μέλλον του Android; Το συνέδριο προγραμματιστών Google I/O θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ίσως μάθουμε περισσότερα τότε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.