XBLOG logo @2x

Βελτίωση αναζήτησης για τέχνη στο Google Search και το Street View

Κάποιους τους ελκύουν οι δυνατές πινελιές του Van Gogh στο έργο του The Starry Night, άλλοι προτιμούν να ατενίζουν την επιτηδευμένη δόξα του έργου του Klimt The Kiss, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι άνθρωποι αγαπούν την τέχνη. Επί της ουσίας, κάθε μήνα, στη μηχανή αναζήτησης της Google γίνονται περισσότερες από 500 εκατομμύρια αναζητήσεις σχετικές με την τέχνη. Τώρα αν είστε περιστασιακός θαυμαστής της τέχνης ή ένας μανιακός του πολιτισμού, η Google μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ειδικοί στην τέχνη. Από σήμερα, όταν ψάχνετε για θέματα που αφορούν την τέχνη, θα έχετε πρόσβαση σε πιο σχετικά αποτελέσματα και την δυνατότητα να εξερευνήσετε πιο βαθιά ζητήματα για τα οποία ενδιαφέρεστε. Η Google επίσης προσέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Street View (το “think digital museum guide!”) που σας δίνει βασικές γνώσεις για τα έργα τέχνης στις εικονικές επισκέψεις σας στα μουσεία.

Εξερευνήστε περισσότερα για την τέχνη μέσω της Αναζήτησης Google

Για να σας βοηθήσει να κάνετε την αναζήτηση της τέχνης σας ένα… αριστούργημα, η ομάδα Google Arts & Culture ένωσε τις δυνάμεις της με τους μηχανικούς της αναζήτησης Google για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα της Google κατανοούν και αναγνωρίζουν τα έργα τέχνης, τους χώρους που μπορούμε να τα δούμε από κοντά, τους καλλιτέχνες που τα φιλοτέχνησαν, τα υλικά που χρησιμοποίησαν, την καλλιτεχνική περίοδο που ανήκουν και τις συνδέσεις μεταξύ όλων αυτών.

Τώρα όταν κάνετε αναζήτηση για έναν καλλιτέχνη όπως ο Gustav Klimt, θα δείτε ένα διαδραστικό πάνελ πληροφοριών που θα επισημαίνουν τρόπους που μπορείτε να εξερευνήσετε σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο, όπως το να δείτε μια συλλογή από έργα καλλιτεχνών ή ακόμα να περιηγηθείτε στα μουσεία όπου μπορείτε να δείτε τους πίνακες στον τοίχο. Και για μερικά έργα, μπορείτε να κάνετε κλικ για να δείτε την εικόνα σε υψηλή ανάλυση από το Google Arts & Culture.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture, ο εικονικός οδηγός μουσείων

Μπορείτε να επισκεφθείτε εκατοντάδες μουσεία σε όλο τον κόσμο από το λάπτοπ σας με το Google Maps και το Google Arts & Culture. Από σήμερα, η εικονική σας περιήγηση στο Street View είναι περισσότερο ενημερωτική στην οθόνη του υπολογιστή και στον browser του Chrome στο κινητό. Τώρα όπως περιηγείστε στα δωμάτια των μουσείων στους χάρτες του Google θα δείτε σαφή και χρήσιμα σχόλια στον τοίχο δίπλα από κάθε έργο. Κάνοντας κλικ σε αυτά τα σχόλια, θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται από εκατοντάδες γνωστά μουσεία. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε ζουμ σε εικόνες υψηλής ανάλυσης- που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτά τα εικονικά έργα απ’ όσο φανταστήκατε ποτέ.

Για να δημιουργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, η Google έβαλε σε λειτουργία το λογισμικό οπτικής αναγνώρισης. Ένα λογισμικό παρεμφερές με το πώς η τεχνολογία μηχανικής μάθησης σας επιτρέπει να αναζητείτε αρχεία στην φωτογραφικής σας συλλογή στο Goοgle Photos, αυτό το λογισμικό σκάναρε τους τοίχους των μουσείων σε όλο τον κόσμο, προσδιορίζοντας και κατηγοριοποιώντας περισσότερα από 15.000 έργα.

Η ανακάλυψη του κόσμου της τέχνης δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη στο Goοgle, και η Gοogle ελπίζει αυτό να σας εμπνεύσει να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας για την τέχνη. Γι’ αυτό βρείτε λίγο χρόνο. Μπείτε στα βαθιά. Και ποιος ξέρει, με μια… πινελιά τύχης μπορεί να παρασυρθείτε από την τέχνη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.