Γιατί δεν αξίζει να συμμετάσχεις στο Windows Phone Challenge των Public

Χθες το απόγευμα έλαβα το δελτίο τύπου από τα Public σχετικά με την ενέργεια “Windows Phone Challenge” που ετοιμάζουν για αύριο, Σάββατο 21 Απριλίου, στο κατάστημα Public που βρίσκεται στο The Mall.

Συνοπτικά να αναφέρω ότι, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, όσοι πάνε στο Public στο The Mall αύριο από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα θα συναγωνιστούν με το κινητό τους τηλέφωνο σε συγκεκριμένες ενέργειες/σενάρια έναν εκπρόσωπο της Microsoft που θα χρησιμοποιεί smartphone με Windows Phone λειτουργικό.

Θα πάρουν δηλαδή μέρος σε ένα παιχνίδι “Windows Phone Challenge” και όσοι κερδίσουν τον εκπρόσωπο της Microsoft θα πάρουν μια δωροεπιταγή 80 ευρώ για αγορές από τα Public, ενώ όσοι χάσουν θα πάρουν δωροεπιταγή 30 ευρώ.

Να και ολόκληρο το δελτίο τύπου που έλαβα από τα Public.

Δες το και προχώρα παρακάτω όπου θα δεις τα «ψιλά γράμματα» και γιατί δεν αξίζει να πάρεις μέρος στο συγκεκριμένο «παιχνίδι».

«Το Σάββατο 21 Απριλίου στις 12.00, το κατάστημα Public στο The Mall Athens προσκαλεί τους ενήλικους χρήστες έξυπνων κινητών και ειδικά εκείνους που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη την ταχύτητα που χαρακτηρίζει τα κινητά τηλέφωνα με λογισμικό Windows Phone, να λάβουν μέρος στο διασκεδαστικό παιχνίδι Windows Phone Challenge. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν θα λάβουν μία δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ.

Συγκεκριμένα, από τις 12.00 και μέχρι τις 16.00, εκπρόσωπος της Microsoft θα βρίσκεται στο κατάστημα Public στο The Mall Athens ο οποίος θα χρησιμοποιήσει συσκευή κινητού τηλεφώνου με λογισμικό Windows Phone για να συναγωνιστεί σε συγκεκριμένες ενέργειες/σενάρια με όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο διασκεδαστικό παιχνίδι– πρόκληση, κάνοντας χρήση του smartphone τους.

Όσοι καταφέρουν, με το smartphone τους, να είναι γρηγορότεροι από τον εκπρόσωπο της Microsoft ο οποίος θα χρησιμοποιεί το Windows Phone, θα κερδίσουν δωροεπιταγές συνολικής αξίας 80 ευρώ.

Για όλους όσοι δεν ήξεραν ότι το Windows Phone είναι πολύ γρήγορο, το Public γίνεται το σημείο συνάντησης για να ενημερωθούν, να εντυπωσιαστούν και να διασκεδάσουν!

Τα Public πιστά στο ραντεβού με την τεχνολογία προσφέρουν διαρκώς νέες εμπειρίες για το κοινό τους και κάνουν τα πάντα πιο εύκολα».

Στο τέλος του δελτίου τύπου υπάρχει και η εξής σημείωση:

«Το κείμενο των Όρων της προωθητικής ενέργειας θα διατίθεται δωρεάν κατά την ημερομηνία διενέργειάς της, επιτόπου στο κατάστημα Public στο The Mall Athens».

Διαβάζοντας το παραπάνω δελτίο τύπου τι καταλαβαίνεις φίλε αναγνώστη;

Ότι όσοι κι αν πάνε και επιλέξουν να συμμετέχουν στο παιχνίδι Windows Phone Challenge στο Public στο The Mall το Σάββατο μεταξύ 12 και 4 το απόγευμα, θα πάρουν μια δωροεπιταγή 30 ευρώ αν χάσουν από τον εκπρόσωπο της Microsoft ή μια δωροεπιταγή 80 ευρώ αν κερδίσουν τον εκπρόσωπο της Microsoft.

Αμ δε! Λάθος κατάλαβες φίλε αναγνώστη!

Στο site των Public έχουν αναρτηθεί οι όροι της προωθητικής ενέργειας και δυστυχώς στο δελτίο τύπου δεν υπήρχε link προς τη σελίδα με τους όρους που άνετα θα μπορούσε να υπάρχει, για να μάθουν οι εκπρόσωποι του Τύπου και κατ΄επέκταση οι αναγνώστες τα πάντα όλα για την συγκεκριμένη ενέργεια και όχι μόνο τα “απολύτως απαραίτητα”, υπήρχε μόνο η σημείωση ότι το κείμενο των όρων θα διατίθεται στο κατάστημα την ημερομηνία της διενέργειας της ενέργειας.

Οι όροι αυτής της ενέργειας υπάρχουν εδώ.

Όπως διαβάζω στο κείμενο των όρων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι:

«Είναι ανάμεσα στους έως 20 πρώτους, κατά σειρά χρονικής προτεραιότητας από την υποβολή των αντίστοιχων Δηλώσεων Συμμετοχής τους στην Ενέργεια. Διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση που μέχρι τη λήξη της Ενέργειας στις 16:00 δεν έχουν συμπληρωθεί και υποβληθεί 20 συνολικά Δηλώσεις Συμμετοχής, η Ενέργεια θα λήξει στις 16:00 χωρίς καμία παράταση και χωρίς να χρειαστεί να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ή λιγότερων δηλώσεων συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής υποβάλλονται επιτόπου εντός του Καταστήματος, την ίδια ημέρα διεξαγωγής της Ενέργειας από τις 12:00, μέχρι την συμπλήρωση του ως άνω αριθμού, άλλως έως τη λήξη της Ενέργειας, η οποία θα επέλθει είτε στις 16:00 (αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των έως 20 συμμετοχών) είτε νωρίτερα, όταν ολοκληρωθεί η συμμετοχή και του 20ου εγκύρως συμμετέχοντα στην Ενέργεια».

Το Σάββατο ο κόσμος στα εμπορικά κέντρα γενικότερα και στο The Mall ειδικότερα είναι περισσότερος από τις άλλες μέρες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά 20 άτομα που θα βρίσκονται από τις 10-11 στο The Mall θα δουν για το παιχνίδι, θα περιμένουν να πάει 12 για να δηλώσουν συμμετοχή και εσύ που θα πας μεταξύ 12 και 4 για να πάρεις μέρος στο challenge, αφού το δελτίο τύπου αναφέρει «πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν θα λάβουν μία δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ», δεν θα παίξεις καν, αφού σύμφωνα με τους όρους της ενέργειας, στο παιχνίδι θα παίξουν μόνο οι 20 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Άρα, αν σκεφτόσουν να ανέβεις στο The Mall μόνο για να πάρεις μέρος στο challenge και να τσιμπήσεις την δωροεπιταγή των 30 ή 80 ευρώ στην περίπτωση που κερδίσεις τον εκπρόσωπο της Microsoft, μην το κάνεις, άδικα θα ταλαιπωρηθείς και με τον κόσμο που υποθέτω ότι θα μαζευτεί οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείσουν απ΄το πρώτο τέταρτο.

Ωραία ενέργεια από τα Public, ελλειπέστατη η ενημέρωση των media και όσων ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο challenge όμως.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

9 Απαντήσεις

 1. Γιώργο Σκαλοπατάκη, Φυσικά και μέσα σε 4 ώρες δεν πιστεύω ότι θα προλάβαιναν να παίξουν πάνω από 50 άτομα, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό το να μην αναφέρεται κάτι αρκετά σημαντικό κατά τη γνώμη μου όπως ο ακριβής αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται από τους όρους.

 2. Αμα σκεφτόμουν να πάω στο mall μόνο και μόνο για να πάρω τα 30/80 euro τότε καλά να πάθω.

  Έπρεπε να μοιράσουν 30.000 μόνο και μόνο επειδή εμείς εδώ είμαστε ανίδεοι από marketing και θεωρούμε πως όταν αναφέρουμε αυτονόητους όρους ενός διαγωνισμού (θα ήταν λογικό να μην υπήρχε όριο;;) με ειρωνεία κάνουμε ρεπορτάζ.

  Ούτε εγώ κέρδισα σήμερα αλλά ήταν μια ευκαιρία να δω το αυτό το κινητό. Συμφωνώ πως μερικά σενάρια ήταν τραβηγμένα αλλά και πάλι, marketing…

 3. Δε νομίζω πως το πρόβλημα ήταν τόσο οι δωροπειταγές όσο το να “φάνε” 20/20. Μιλάμε για τη Microsoft Ελλάδας, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά γενναιόδωρο το γεγονός πως κερδίζεις ούτως ή άλλως.

  Παρόλα αυτά κέρδισα και δεν πήρα το δώρο που μου άξιζε για μικρότητες marketing. Ντροπή στη Microsoft Hellas

 4. Ήθελαν να αντιγράψουν το Smoked by WP που κάνουν στο εξωτερικό. Ήταν αναμενόμενο να λειτουργούν με ύπουλους τρόπους για να μοιράσουν όσο το δυνατόν λιγότερες δωροεπιταγές!

 5. Πηγα και ημουν ο δευτερος στη σειρα. Με εβαλε να κανω status update σε facebook και twitter και τον εφαγα. Με εβαλε να στειλω mail σε τεσσερεις φιλους μου και τον εφαγα (γιατι οπως δημιουργεις group στο windows phone) φτιαχνεις λιστα με mail σε επαφη στο iphone (χωριζεις mail με κομματα). Και στις δυο περιπτωσεις ειπε πως τον αποσυνδεσε το δικτυο ( στα παπακια μας).

  Μου λεει παμε μια τελευταια να κανουμε upload φωτογραφια μας με tag των εαυτο μας. Χαιρω πολυ. Ειναι σα να παρω ενα αντροιντ και να πω να παρουμε backup μια φωτογραφια στο google+. Αφου ειναι λειτουργια του κινητου τι με βαζεις. Επειδη ξερεις οτι εχει Facebook integrarion?

  Τσακωθηκα αλλα τελικα δεν πηρα τα 80 ευρω ενω τα αξιζα και με το παραπανω.

  Ειχα iPhone 4

 6. Χαμένοι βγαίνουν κάθε φορά τα καταστήματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Public. Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, κρατούν στην άκρη του μυαλού τους τέτοιες ενέργειες και πού τους είδες ξανά στα συγκεκριμένα καταστήματα. Οι ίδιοι είναι και αυτοί που θα πληρώσουν καλύτερα από έναν απλό καταναλωτή.

  Εμείς να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε σωστά και να διαβάζουμε την κάθε είδηση αναλυτικά. 😉

 7. Δυστυχώς Θοδωρή, απαράδεκτη ενέργεια!

  Το να μαζευτούν 100 άτομα και να προλάβουν να παίξουν μόνο οι 50 το δέχομαι και το καταλαβαίνω.

  Αλλά το να πάρουν μέρος μόνο οι 20 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι τραγικό.

  Οι 20 θα μαζευτούν μπαμ-μπαμ στις 12 ακριβώς, με τόσο κόσμο που θα΄χει εκεί, οπότε με τους 20 πρώτους σε μία – το πολύ μιάμιση ώρα, το “challenge” θα έχει ολοκληρωθεί.

  Και το χειρότερο είναι ότι το δελτίο τύπου αφήνει να εννοηθεί ότι όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέσα σε αυτές τις 4 ώρες και παίξουν θα φύγουν με δωροεπιταγή.

  Φρου-φρου κι αρώματα για ακόμη μία φορά…

 8. Κοίτα να δεις! Δε σκέφτηκα καν να ψάξω για όρους, μιας και όντως φαινόταν ύποπτη η κίνηση να δοθεί σε όλους δωροεπιταγή των 30 ευρώ. Μπράβο Γιάννη!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.