XBLOG logo @2x

Η Γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο σε 36 σπίτια εξαιτίας posts μίσους στο Facebook

Η Γερμανική αστυνομία έχει πάρει στα σοβαρά την καταπολέμηση των “δημοσιεύσεων μίσους” στο Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Την Τρίτη 20 Ιουνίου έκανε έφοδο σε 36 σπίτια επειδή οι άνθρωποι είχαν γράψει δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που περιλάμβαναν περιεχόμενο μίσους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας.

Η αστυνομία αναφέρει ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι δημοσίευαν πολιτικά παρακινημένο περιεχόμενο, αλλά ένα περιστατικό αφορούσε την παρενόχληση ενός ομοφυλόφιλου. Η έφοδος έγινε μια συγκεκριμένη μέρα ενάντια στις δημοσιεύσεις μίσους στο διαδίκτυο, με την αστυνομία να αναφέρει ότι συμμετείχε και πέρσι. Οι Γερμανοί πολίτες υπόκεινται σε τιμωρία άμα δημοσιεύουν παράνομο περιεχόμενο ή υποκινούν μίσος.

Η New York Times αναφέρει ότι η έφοδος έγινε επειδή η χώρα συζητάει για την εφαρμογή ενός νέου νόμου που απαγορεύει τις δημοσιεύσεις μίσους στα κοινωνικά δίκτυα. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν ο νόμος θα εφαρμοστεί, όμως πολλοί είναι ενάντια σε αυτόν γιατί πιστεύουν ότι περιορίζει τον ελεύθερο λόγο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα κριθεί αντισυνταγματικός. Αν τελικά περάσει, τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να διαγράφουν τις δημοσιεύσεις με “εγκληματικό περιεχόμενο” μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την δημοσίευσή τους. Για τις υποθέσεις που δεν είναι ξεκάθαρες θα έχουν διορία μία εβδομάδα. Εταιρίες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νόμο θα τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η Facebook είναι ενάντια σε αυτόν τον νόμο επειδή, όπως δηλώνει, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαγραφή περιερχόμενου που δεν είναι εντελώς παράνομο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.