XBLOG logo @2x

Αναφορά: Η Facebook πληρώνει εκατομμύρια για να μοιάσει στο Netflix

Πως θα σας φαινόταν άμα μπορούσατε να δείτε σειρές μέσω του Facebook; Αυτός είναι ο νέος στόχος της εταιρίας και μάλιστα πληρώνει τρελά ποσά για να αποκτήσει τις δικές της σειρές.

Σύμφωνα με μία αναφορά από την Wall Street Journal, ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε επαφές με πρακτορεία στο Hollywood για να λάβει τα δικαιώματα νέων τηλεοπτικών σειρών, και σε μερικές περιπτώσεις πληρώνει $3 εκατομμύρια για ένα μόνο επεισόδιο. Επίσης έχει στα σχέδιά της να παράγει πιο οικονομικές σειρές που θα της κοστίσουν μερικές χιλιάδες δολάρια ανά επεισόδιο.

Οι πηγές της Wall Street Journal αναφέρουν ότι η Facebook θέλει οι πρώτες σειρές να κάνουν πρεμιέρα προς τα τέλη του καλοκαιριού, και σκοπεύει με αυτές να “χτυπήσει” τις ηλικίες 13-14. Για τις ηλικίες μεταξύ 17 και 30 ψάχνει σειρές παρόμοιες με τις Pretty Little Liars, Scandal και The Bachelor. Μέσα στις πρώτες σειρές που θα λανσαριστούν θα περιλαμβάνεται και ένα reality show που ονομάζεται Last State Standing.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει κάποια ξεχωριστή ενότητα στο Facebook όπου οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν αυτές τις σειρές δωρεάν με διαφημίσεις. Πάντως φαίνεται ότι η εταιρία προσπαθεί να χτυπήσει το Snapchat το οποίο έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα του χώρου (συμπεριλαμβανομένων των Disney, MTV, MGM, Time Warner και A&E) για να λανσάρει σειρές με επεισόδια των 3-5 λεπτών οι οποίες θα προβάλλονται στην εφαρμογή μέσω των Stories. Τα επεισόδια των σειρών του Facebook θα έχουν διάρκεια 10-30 λεπτών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.