XBLOG logo @2x

Φόρο… Google θεσπίζει ο Ολάντ στη Γαλλία

Φόρο για τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο μεταξύ των οποίων είναι και η Google ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας , Φρανσουά Ολάντ, θα υιοθετηθεί νομοθετική ή φορολογική διάταξη ώστε όσοι αποκομίζουν κέρδη από την ενημέρωση που προέρχεται από τον γραπτό τύπο και άλλα συγγραφικά δικαιώματα να καταβάλουν ένα τέλος ενισχύοντας έναν κλάδο που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

Το μέτρο θα επιβληθεί ως τελευταία λύση αφού δόθηκε η ευκαιρία σε εκδότες και ιδιοκτήτες μηχανών αναζήτησης να καταλήξουν σε συμφωνία έως το τέλος του Ιανουαρίου για την καταβολή συγγενικών δικαιωμάτων και συγγραφικών δικαιωμάτων.

Οι υπουργοί Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, και Ψηφιακής Οικονομίας, Φλέρ Πελερέν, επεσήμαναν ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγήσουν σε συμφωνία, θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο ένα τελικό νομοσχέδιο.

Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής μηχανής αναζήτησης και αυτοί της ένωσης Τύπου πολιτικής και γενικής ενημέρωσης (IPG) συνεδριάζουν από τις αρχές Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μαρκ Σβαρτς.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.