XBLOG logo @2x

Αντεπίθεση του Flickr: Νέο iPhone App + Δώρο 3 μήνες στα PRO μέλη

Instagram
Instagram: Θα πουλάει τελικά τις φωτογραφίες των χρηστών ή όχι;

Το Flickr για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένα ακόμα social network, από τα παλιά, το οποίο επικεντρώνεται στη φωτογραφία.

Δηλαδή μπορείς να ανεβάσεις και να μοιραστείς με τους φίλους σου τις φωτογραφίες σου. Είναι δωρεάν για όλους, με κάποιους περιορισμούς φυσικά, ενώ οι PRO χρήστες της υπηρεσίας απολαμβάνουν απεριόριστο χώρο, δυνατότητα να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους και να τις ταξινομούν σε όσα album θέλουν, αλλά και να ανεβάσουν HD video.

Η PRO συνδρομή στο Flickr στοιχίζει 24,95 δολάρια/έτος, μία καλή τιμή θεωρώ για αυτά που προσφέρει, γι΄αυτό και έχω PRO συνδρομή εδώ και αρκετά χρόνια, αφού το Flickr είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιώ αρκετά, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, ενώ με εξυπηρετεί και ως προς το ότι ανεβάζω φωτογραφίες που τραβάω με κινητά τα οποία δοκιμάζω για τις ανάγκες παρουσιάσεων εδώ στο xblog.gr, οπότε στο Flickr μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δουν τις φωτογραφίες στις πραγματικές τους μεγάλες διαστάσεις και να κρίνουν με τα μάτια τους ποιο κινητό και ποια κάμερα αξίζει περισσότερο κλπ…

 

Τελευταία υπάρχει ένα θεματάκι με το Instagram, το οποίο άλλαξε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας και σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις 16 Ιανουαρίου ενδέχεται να μπορεί να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες των χρηστών για εμπορικούς σκοπούς (διαφημίσεις κλπ), χωρίς την άδεια του χρήστη της υπηρεσίας που έχει ανεβάσει τη φωτογραφία.

 

Αυτό δημιούργησε ένα σάλο στο ίντερνετ, με ουκ ολίγους χρήστες να διαμαρτύρονται και να φέρονται αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν την υπηρεσία.

Ακολούθως το Instagram εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να καθησυχάσει τους χρήστες, αναφέροντας ότι κατά πάσα πιθανότητα έγινε λάθος διατύπωση στη νέα πολιτική χρήσης της υπηρεσίας και ότι εξετάζονται τα πάντα, ότι είναι ανοιχτοί στη γνώμη των χρηστών κλπ…

Εκτιμώ ότι όσοι χρήστες κι αν εγκαταλείψουν το Instagram, το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί κανονικά.

Ωστόσο εδώ δημιουργείται μια ευκαιρία για το Flickr και για κάποιες άλλες υπηρεσίες που θεωρούνται “ανταγωνιστικές” του Instagram για να “τσιμπήσουν” τους δυσαρεστημένους χρήστες του Instagram που ψάχνονται για κάτι άλλο.

Αρκετοί χρήστες επίσης του Flickr τον τελευταίο καιρό είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο Instagram και αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Flickr της Yahoo! να φέρει πίσω τους χρήστες του Flickr “αναζωπυρώνοντας” το ενδιαφέρον τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Flickr προχώρησε σε δύο πολύ καλές κινήσεις κατά τη γνώμη μου:

Πρώτον αναβάθμισε σημαντικά την εφαρμογή για iPhone που είχε, η οποία πλέον έχει διάφορες βελτιώσεις και κατά τη γνώμη μου έχει γίνει πολύ πιο εύχρηστη από πριν.

Δεύτερον αυτές τις μέρες έχει μια προσφορά για τα PRO μέλη του, όπου δίνει 3 μήνες επιπλέον pro συνδρομή δωρεάν.

Flickr 3 μήνες δώρο PRO συνδρομή

Flickr 3 μήνες δώρο PRO συνδρομή

Flickr 3 μήνες δώρο PRO συνδρομή

Πολύ καλές κινήσεις και οι δύο δε νομίζετε;

Προσωπικά για πρώτη φορά το καλοκαίρι άφησα να λήξει η PRO συνδρομή μου και έκανα 3-4 μήνες να την ανανεώσω. Την ανανέωσα πρόσφατα και άρχισα να τη χρησιμοποιώ περισσότερο, ενώ έκανα accept και το gift των 3 μηνών δωρεάν pro συνδρομής που μου παρέχει η υπηρεσία.

Όσοι έχετε PRO λογαριασμό στο Flickr για δοκιμάστε να μπείτε σε περίπτωση που δεν έχετε πάρει είδηση το δωρεάκι των 3 μηνών PRO συνδρομής…

Στο Flickr μπορείτε να με βρείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.