XBLOG logo @2x

Η Facebook μας έδειξε τις selfies… εικονικής πραγματικότητας

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών F8 της Facebook, η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε πως θα είναι οι selfies του μέλλοντος. Σε συνεργασία με την ομάδα του Oculus μας έδειξε τη πρώτη selfie εικονικής πραγματικότητας, και μάλιστα πως θα είναι το… virtual selfie stick.

Με τις VR selfies του Facebook είναι δυνατή η αλληλεπίδραση με ένα άλλο άτομο σε έναν εικονικό χώρο. Οι δύο χρήστες μπορούν να συζητήσουν, να σχεδιάζουν στον αέρα, να μοιραστούν φωτογραφίες και φυσικά να τραβήξουν selfies.

Facebook VR selfie stick

Χρησιμοποιώντας το Oculus Rift με τα Touch Controllers, ο υπεύθυνος τεχνολογίας του Facebook, Mike Schroepfer, κατάφερε και αλληλεπίδρασε με τον συνάδερφό του Mike Booth στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Menlo Park.

Τα avatars των δύο ατόμων, ουσιαστικά δύο κεφάλια στον αέρα, κέρδισαν τις εντυπώσεις του κόσμου. Ύστερα τοποθετήθηκαν σε εικονικούς χώρους 360 μοιρών, όπως για παράδειγμα στο Λονδίνο.

Η Facebook ισχυρίζεται ότι το social VR μπορεί να έχει πολλές και χρήσιμες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα να μοιραστείτε προσωπικές στιγμές (πχ το νεογέννητο παιδί με φίλους) ή να απολαύσετε εικονικές περιηγήσεις, Ο ερευνητής της Oculus, Yaser Sheikh, μας καλεί «να οραματιστούμε μια κοινωνική εμπειρία του VR όπου δύσκολα θα διακρίνονται οι διαφορές της από την πραγματική ζωή.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.