Το e-Shop.gr κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99!

Το e-Shop.gr κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99

Το δρόμο του πτωχευτικού δικαίου με στόχο να προστατευτεί από τους πιστωτές του ακολουθεί και το e-Shop.gr! Η εταιρία κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της.

Η e-Shop.gr προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που έχει, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011.

Ο γενικός διευθυντής της e-Shop.gr μιλώντας στο Capital.gr ανέφερε: «Ζητήσαμε την υπαγωγή μας στο άρθρο 99 για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε απρόσκοπτα το πλάνο αναδιάρθρωσής μας χωρίς να πληρώνουμε τόκους για τις παλαιές μας υποχρεώσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές διατάξεις προστασίας του άρθρου 99 και να βγούμε από αυτό πιο δυνατοί σε έναν χρόνο».

Η e-Shop θα παρουσιάσει στο δικαστήριο το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές και να δοθεί ένα χρονικό εύρος αποπληρωμής των υφιστάμενων οφειλών της. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη μάλιστα η εταιρία είναι σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τους προμηθευτές και υπάρχει στήριξη από την πλευρά τους σε αυτή την προσπάθεια.

Οι υποχρεώσεις της e-Shop ανέρχονται σε 43 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 25 εκατ. ευρώ αφορούν συνολικές οφειλές στις τράπεζες και τα 18 εκατ. ευρώ οφειλές προς τους προμηθευτές. Οι παραγγελίες που κάνει πλέον η e-Shop εξοφλούνται με μετρητά.

Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι οι λειτουργίες της εταιρίας συνεχίζονται κανονικά, η εταιρία μπαίνει σε νέες υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο από τον Ιούνιο η εταιρία καταγράφει αυξητική τάση των πωλήσεων και εφόσον δεν καταβάλλονται τόκοι τα αποτελέσματα είναι θετικά. Οι πωλήσεις ωστόσο του πρώτου πενταμήνου σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται στο -25%.

Πρόσφατα, η e-Shop.gr ανακοίνωσε ότι πέρυσι προχώρησε σε αναδιάρθρωση και πέτυχε να μειώσει τα κόστη της 20%, ενώ ανέστειλε τη λειτουργία 12 καταστημάτων της, έχοντας πλέον 58 καταστήματα, ενώ ανάλογα με την πορεία των πωλήσεων τους επόμενους μήνες ενδέχεται να κλείσει ακόμη 2-3 καταστήματα.

Τέλος, το e-Shop.gr έκλεισε τη χρήση του 2010 με κύκλο εργασιών 105 εκατομμυρίων ευρώ και ζημίες 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα μεγέθη του 2009 ήταν 128,36 εκατομμύρια ευρώ και 1,3 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Το www.e-shop.gr δέχεται καθημερινά 110.000 επισκέπτες.

[via]

4 Σχόλια
 • Avatar
  aelaos

  Η Πραγματική μεγάλη ανοησία που έκαναν τα διοικητικά μέλη του e-shop ,ήταν να μετατρέψουν μια καθαρά ιντερνετική επιχείρηση , σε παλιάς μορφής επιχειρηση τύπου αλυσίδας . Ανοιξε δεκαδες μαγαζάκια , επιβαρύνοντας υπερβολικά τα λειτουργικά έξοδα ,και έτσι όπως είναι τα μαγαζιά αυτά δεν βοηθουν ουσιάστικά στον όγκο πωλήσεων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει ανταγωνιστικες τιμες συνολικά η επιχέιρηση , και σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον , αυτό σημάινει θάνατο . Με την δυναμική που είχε από την αρχή η εταιρεία και αν είχε παραμείνει καθαρα ιντερνετική , χωρις μαγαζια και αηδίες οπότε και με χαμηλά λειτουργικά έξοδα ώστε να χτυπήσει τιμες, θα είχε μονοπολήσει τον Ελληνικο χώρο και θα μιλούσαμε για το Ελληνικό Αmazon . Τέλος και το site είναι πολύ παρωχημένο και δεν βοηθάει στις αγορες . Αυτό που πρέπει να κάνουν για να σωθεί η εταιρεία , είναι να κλείσουν σχεδόν όλα τα καταστήματα , εκτός από μερικά σε στρατηγικά σημεία , ανανέωση στην σελίδα τους και δυναμική τιμολόγηση

 • Avatar
  John Karakatsanis

  Fuz, όχι δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος να ακυρώσεις την παραγγελία σου.

 • Avatar
  fuz

  εχω μια παραγγελία εδω και μια βδομάδα… να περιμένω άραγε ή να την ακυρώσω; κρίμα μου ρχονται, γιατί τόσα χρόνια ήταν άψογοι, επίσης μόνο και μόνο το γεγονός ότι το site τους είναι μακράν το καλύτερα δομημένο, με κάνει να μη μπορώ να ψωνίσω από αλλού.
  Κάτι getitαυριοτοπρωι και μουλτιτάδε και κορνίζα κλπ για να φτάξεις μια σύνθεση Η/Υ θές κανα μισάωρο… Στη σελίδα του eshop κάποιος που ξέρει τι περίπου θέλει, σε ένα δεκάλεπτο έχει παραγγείλει μηχάνημα.

 • Avatar
  Οδυσσέας Καρύπης

  Τι να το κάνω; Μα με αυτό το κινητό μπορώ να κάνω τα πάντα!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!