XBLOG logo @2x

Επιστολή αναγνώστη στο xblog.gr που αδικήθηκε στο Windows Phone Challenge

Την Παρασκευή που μας πέρασε στο κατάστημα Public στο The Mall έγινε το Windows Phone Challenge, όπου υπήρχε ένας εκπρόσωπος της Microsoft με Windows Phone κινητό (Nokia Lumia 710) και οι 20 πρώτοι που πήγαν να συμμετάσχουν στο challenge συναγωνίστηκαν τον εκπρόσωπο της Microsoft σε κάποιες δοκιμασίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όποιος κέρδιζε τον εκπρόσωπο της Microsoft έπαιρνε μια δωροεπιταγή 80 ευρώ για αγορές από τα Public, ενώ όποιος έχανε έπαιρνε δωροεπιταγή 30 ευρώ.

Σε προηγούμενο post έγραψα για το challenge, ποστάροντας και φωτογραφίες και βίντεο από το event, αφού πήγα μαζί με ένα φίλο και πήραμε και μέρος στο challenge.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έλαβα με email μια επιστολή από αναγνώστη του xblog.gr, τον Αλέξανδρο Ιγνατίου, ο οποίος πήρε μέρος δεύτερος στο challenge, κέρδισε σε δύο δοκιμασίες τον εκπρόσωπο της Microsoft, του ζητήθηκε να “ακυρωθούν” αυτές οι νίκες επειδή ο εκπρόσωπος της Microsoft είχε πρόβλημα με το Wi-Fi και στην επόμενη δοκιμασία ο Αλέξανδρος ηττήθηκε.

Ήμουν εκεί όταν συνέβησαν αυτά που περιγράφει ο Αλέξανδρος στην επιστολή του, εκείνη την ώρα έβγαζα φωτογραφίες για το xblog.gr.

Φυσικά κοινοποίησα την επιστολή στην Microsoft και τα Public, που διοργάνωσαν από κοινού αυτό το Windows Phone Challenge, για να έχουμε απάντηση και από τις δύο εταιρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επιστολή του Αλέξανδρου Ιγνατίου και τις απαντήσεις από Microsoft και Public.

Η επιστολή του Αλέξανδρου Ιγνατίου

«Ήμουν από τους τυχερούς που βρέθηκαν στο event της Microsoft στο Public για το Windows Phone Challenge ή αλλιώς Smoked Challenge, για το οποίο είχα διαβάσει στο εξωτερικό. Έχοντας διαβάσει τους όρους συμμετοχής όπως αυτοί αναρτήθηκαν στη σελίδα του Public, θεώρησα δίκαιο να πάω προετοιμασμένος και να είμαι σίγουρος πως θα πραγματοποιήσω τα tasks όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Επισκέφθηκα λοιπόν το Public περιμένοντας να ξεκινήσει το event, δεύτερος στην ουρά και σίγουρος πως θα κερδίσω. Είχα ένα iPhone 4, εναντίον του Nokia Lumia 710, και παρά τη διαφορά επεξεργαστικής ισχύος, υπάρχει λόγος να αγχωθείς πως δε θα τα καταφέρεις.

Η δοκιμασία μου: Ξεκινώντας και οι δύο από κλειδωμένη κατάσταση θα κάνουμε status update το οποίο θα εμφανιστεί ταυτόχρονα σε Facebook και Twitter, ενώ θα είμαστε συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο. Συμφωνούμε, η διαδικασία ξεκινάει, ανοίγω το Twitter App μου, με account που είναι συνδεδεμένο στο Facebook, πατάω για νέo tweet, γράφω hi, done. Ο εκπρόσωπος της Microsoft δεν κατάφερε να το κάνει γιατί “αποσυνδέθηκε από το Wi-Fi”. Αν και πρόκειται για δυσλειτουργία του κινητού και όχι του δικτύου, γιατί βάσει και των όρων είμαστε στο ίδιο δίκτυο, μου ζητείται να συμφωνήσω πως είναι ένας αστάθμητος παράγοντας και επειδή μπορεί να φταίει και το Facebook να “δοκιμάσουμε κάτι άλλο”.

Με περίσσια αυτοπεποίθηση συμφώνησα μιας και ήμουν σίγουρος πως θα κέρδιζα και στη δεύτερη δοκιμασία, όπως και έγινε. Ο εκπρόσωπος της Micrrosoft μίλησε με μια μελαχρινή κυρία που βρισκόταν δίπλα (υποθέτω η υπεύθυνη) και τη ρώτησε ποια είναι η δεύτερη δοκιμασία που θα συναγωνιστούμε. Είπε να στείλουμε email. Ήμουν ήδη εξοικιωμένος με τους όρους και ήξερα πως το challenge ήταν να στείλουμε email σε τέσσερα άτομα ταυτόχρονα. Για καλή μου τύχη ένα workaround στο iPhone 4 επιτρέπει την ψευδοδημιουργία ομάδων αποθηκέυοντας email στην επαφή γράφοντας “someone@domain.com, someone2@domain.com, someone3@domain.com, someone4@domain.com, someone5@domain.com” κλπ. Έτσι, βρήκα την κατάλληλη επαφή με τις πέντε διευθύνσεις σε μία σειρά, πάτησα, έγραψα “hi” και το έστειλα, ενώ ο εκπρόσωπος της Microsoft ακόμη έψαχνε το group από το mail app. Και πάλι η νίκη ήταν ξεκάθαρη, αλλά λόγω “αδυναμίας σύνδεσης στο δίκτυο” από τη μεριά του εκπροσώπου της Microsoft, η νίκη μου ακυρώθηκε. Του εξηγώ πως ό,τι και να έκανε εγώ θα το έκανα πιο γρήγορα γιατί το κάνω με ένα κλικ αυτό χάρη στο workaround και μου λέει πως το ίδιο ακριβώς ισχύει στα Windows Phone.

Μου ζητήθηκε τρίτο challenge το οποίο και αρνήθηκα και μου είπε θα είναι κάτι απλό, καθώς η διαδικασία έχει να βγάλουμε φωτογραφία τα παπούτσια μας, να κάνουμε tag τον εαυτό μας και να την ανεβάσουμε στο Facebook. Πλέον το στήσιμο είναι κατάφωρο. Πρόκειται για λειτουργία που υπάρχει σε dedicated button της εφαρμογής κάμερας του Windows Phone και φυσικά έχασα στο challenge. Το εντυπωσιακό είναι πως εδώ η φωτογραφία ανέβηκε κανονικά και δεν υπήρξε πρόβλημα με το δίκτυο, αφού τελείωσε πιο γρήγορα από εμένα.

Εν κατακλείδι, κέρδισα δύο φορές σε ένα διαγωνισμό που είναι φτιαγμένος για να χάσεις και ο εκπρόσωπος της Microsoft σαν παιδάκι πρώτης δημοτικού έβρισκε δικαιολογίες γιατί “δεν πήγαινε” και έπρεπε να πάμε σε “επανάληψη”. Αυτή είναι η μικροπολιτική της Microsoft Hellas.

Επειδή ξέρω πως η φωτογραφία μου “Smoked by Windows Phone” μπορεί να βγει δημόσια, θέλω να δηλώσω από πλευράς μου πως: Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ιγνατίου και αποδέχθηκα την ήττα μου στο challenge της Microsoft στο Public στις 21/4/2012 γιατί είχα να κάνω με έναν υπάλληλο που τα είχε χάσει και δε μου φταίει σε τίποτα. Κέρδισα δύο φορές και μάλιστα τις δύο πρώτες, σε παιχνίδι που οι κανόνες είχαν φτιαχτεί για να ευνοούν σημαντικά τον αντίπαλό μου.

Ευχαριστώ».

Windows Phone Challenge

Η απάντηση της Microsoft

«Εκ μέρους της Microsoft Ελλάς, καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που λάβατε μέρος στην προωθητική ενέργεια με τον τίτλο «Windows Phone Challenge», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/4/2012 στο κατάστημα Public στο The Mall, Μαρούσι, και που αφιερώσατε το χρόνο να μας στείλετε τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η ενέργεια αυτή είχε ως στόχο να παρουσιάσει τα Windows Phone στο κοινό με ένα διασκεδαστικό τρόπο και να δείξει πώς κάποια απλά καθημερινά σενάρια γίνονται πολύ γρήγορα μέσα από ένα Windows Phone.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε ειλικρινά να σας εκφράσουμε τη λύπη μας για την αρνητική εμπειρία που περιγράφετε ότι είχατε στο μήνυμά σας που στείλατε στις 21/4/2012 στον κ. Καρακατσάνη, ο οποίος και μας το κοινοποίησε, καθώς στόχος μας δεν ήταν να προκαλέσουμε τη δυσαρέσκεια κανενός, αλλά αντιθέτως να οργανώσουμε καινούργιες και διαφορετικές ενέργειες που θα πρόσφεραν ενδιαφέρουσες εμπειρίες στους φίλους που θα επέλεγαν να συμμετέχουν σ΄αυτές.

Σε κάθε περίπτωση επειδή κατανοούμε ότι πιθανόν να προέκυψαν τεχνικά θέματα, όπως αναφέρετε, αλλά κυρίως γιατί θέλουμε να ακούμε από κοντά τους καταναλωτές, θα μας ενδιέφερε να μιλήσουμε απευθείας μαζί σας και για το λόγο αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε, εφόσον το επιθυμείτε και εσείς, με την κα Τ********** στο 211******».

Windows Phone Challenge

Η απάντηση των Public

«Εκ μέρους των καταστημάτων Public, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στην ενέργεια “Windows Phone Challenge” που πραγματοποιήθηκε από την Microsoft Ελλάς στο κατάστημα μας στο The Mall Athens.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ξεχωριστών εμπειριών ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες των καταστημάτων μας μέσα από την υλοποίηση μιας πλούσιας ατζέντας εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο διαγωνισμός “Windows Phone Challenge” που διεξήχθη από εκπροσώπους της Microsoft Ελλάς.

Λυπούμαστε για την αρνητική εμπειρία που είχατε, η οποία οφείλεται σε τεχνικά θέματα για τα οποία θα επικοινωνήσετε απευθείας με τη Microsoft Ελλάς και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας στις μελλοντικές εκδηλώσεις τεχνολογίας των καταστημάτων Public».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.