XBLOG logo @2x

Λουκέτο στο TheGreekz.com, Συνελήφθησαν οι διαχειριστές του

Μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα των τμημάτωνΔίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την πάταξη της πειρατίας μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκαν δικογραφίες κατά οκτώ ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι πέντε που κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, εκπρόσωπος της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) προσήλθε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματος Αθήνας και έκανε μήνυση κατά των διαχειριστών του TheGreekz.com.

Οι διαχειριστές του site ανέβαζαν παράνομο υλικό, όπως τραγούδια, ταινίες και ταινίες, ενώ τροποποιούσαν και υποστήριζαν τεχνικά την ιστοσελίδα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Μετά την μήνυση και την ψηφιακή ανάλυση των καταγγελόμενων, κλιμάκια αστυνομικών από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 2 Φεβρουαρίου 2011 έκαναν με εισαγγελικούς λειτουργούς κατ΄οίκον έρευνες, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στο TheGreekz.com ως διαχειριστές και διαμοίραζαν τα ψηφιακά αρχεία (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Για το θέμα ενημερώθηκαν μέσω της Ιντερπόλ και οι αρμόδιες αρχές άλλων χωρών στην Ευρώπη (στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι χώρες), αφού δύο από τους κατηγορουμένους μένουν στο εξωτερικό.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν 25 σκληροί δίσκοι, 5 laptop, πολλά cd και έγγραφα αποδείξεων από χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 230.000 ευρώ, που είχαν εισπραχθεί από διαφημίσεις και συνδρομές μελών στο site.

Το TheGreekz.com είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, ενώ οι σελίδες του δέχονταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις καθημερινά.

Πηγή: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.