XBLOG logo @2x

Η ενημέρωση στη μπλογκόσφαιρα: Επανάσταση ή συνέχεια με άλλα μέσα;

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μία εκδήλωση με θέμα «Η ενημέρωση στη μπλογκόσφαιρα: Επανάσταση ή συνέχεια με άλλα μέσα;», στην οποία συμμετείχαν ως εισηγητές οι bloggers Ψιλικατζού, Μανώλης Ανδριωτάκης και Αρκούδος…

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός.

Όσοι έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με την μπλογκόσφαιρα τα τελευταία 4-5 χρόνια σίγουρα θα έχετε ακούσει για την Κωνσταντίνα Δελημήτρου που έγραφε και γράφει ακόμα ως «Ψιλικατζού», που ξεκίνησε να γράφει στο blog της από το ψιλικατζίδικο όπου εργαζόταν!

Ο Arkoudos, κατά κόσμον Γιάννης Γιαννόπουλος, είναι web designer και από τους πρώτους bloggers στην Ελλάδα, προσωπικά θυμάμαι ότι το blog του ήταν από τα πρώτα που διάβασα όταν ανακάλυψα την ελληνική μπλογκόσφαιρα.

Ο Μανώλης Ανδριωτάκης είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και δημιουργός ντοκιμαντέρ και ασχολείται με το blogging από τον Οκτώβριο του 2004.

Το θέμα της εκδήλωσης με ενδιέφερε πάρα πολύ, ωστόσο δεν πρόλαβα να κατέβω στο κέντρο για να παρακολουθήσω από κοντά τα όσα είπαν οι παραπάνω που συμμετείχαν, αλλά και την όλη συζήτηση.

Σήμερα είδα ότι η Κωνσταντίνα (Ψιλικατζού) έγραψε στο blog της αναλυτικά τα όσα είπε στην εκδήλωση για τα blogs, ενώ και ο Μανώλης πόσταρε στο blog του κωδικοποιημένα τα όσα ανέφερε στην εκδήλωση. Όσοι ενδιαφέρεστε, πατώντας στις αντίστοιχες λέξεις θα μεταφερθείτε στα σχετικά posts που έκαναν όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα.

Ο Arkoudos απ΄ότι είδα ακόμη δεν έχει ανεβάσει κάποιο post.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.