XBLOG logo @2x

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στις 11 ο Δημήτρης Μητροπάνος, σε ηλικία 64 ετών.

Ο γνωστός τραγουδιστής αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία. Ο θάνατός του σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 19 Απριλίου στο Α΄Νεκροταφείο στις 2 το μεσημέρι.

Η ζωή του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν Έλληνας τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της σύγχρονης εποχής. Ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια σημαντικών στιχουργών και συνθετών. Με τις λαϊκές επιτυχίες του σημάδεψε το χώρο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό ολόκληρου του πανελληνίου.

Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας, το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα ως σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του και ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει ως τραγουδιστής.

Διαβάστε περισσότερα στη Wikipedia.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείο Υγεία αναφέρει τα εξής:

«Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».

Η ανακοίνωση της EMI

Δείτε την ανακοίνωση της EMI Music Greece:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου θα γίνει τη Πέμπτη 19 Απριλίου στις 14:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Από τις 10:00 το πρωί η σωρός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου για τον τελευταίο αποχαιρετισμό από όλους εκείνους που τον αγάπησαν.

Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, πενθώντας τον λατρεμένο σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) – λογαριασμός 064/48000015 Εθνική Τράπεζα – για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.