Αποδείξεις: Γίναμε ρόμπες για κάτι που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί χρόνια τώρα

Παρακολούθησα όπως κι εσείς αυτές τις μέρες το περιστατικό που έγινε στην Ύδρα και τι ακολούθησε μετά. Προσωπικά δε μου έκανε καμία εντύπωση και πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα ξαναγίνει και θα ξαναγίνει και θα ξαναγίνει…

Πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε άνετα να είχε αντιμετωπιστεί χρόνια τώρα, δεν έγινε ποτέ όμως, δεν γίνεται και φοβάμαι ότι δεν θα γίνει ούτε τα επόμενα χρόνια.

Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, δεν αντιμετωπίζεται και δεν θα αντιμετωπιστεί.

Γι΄αυτό την πληρώνουν πάντα αυτοί που αποτελούν τον “εύκολο στόχο” της εκάστοτε κυβέρνησης για έσοδα κλπ, δηλαδή οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, αυτοί που τέλος πάντων δεν μπορούν ή μπορούν πιο δύσκολα από άλλους να “κρύψουν” ή να μην δηλώσουν κάποιο εισόδημά τους.

Αλλά όταν ακούς τον δήμαρχο της Ύδρας να στέκεται περισσότερο στο ότι ήταν προκλητικό να πάνε αστυνομικοί στο νησί και όχι στην κίνηση του επιχειρηματία του νησιού του να μην κόβει αποδείξεις, τι περιμένεις;

Από την άλλη ακούμε ότι οι έλεγχοι εντείνονται σε τουριστικές περιοχές και θα ενταθούν κι άλλο. Τι να το κάνεις όταν “πέφτει σύρμα” και πολλοί επιχειρηματίες γνωρίζουν από πριν τι ώρα θα τους επισκεφθεί το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να τους ελέγξει;

Υπάρχει περίπτωση με τέτοιο τρόπο να γίνει δουλειά έτσι;

Ναι, φταίει και ο κόσμος που δεν ζητάει ή δεν επιμένει για απόδειξη, από την άλλη όμως πρόκειται για κάτι αυτονόητο, κάθεσαι να φας σε μια ταβέρνα, πρέπει να έχεις την απόδειξη και μετά να πληρώσεις.

Προσωπικά δεν πληρώνω ποτέ σε ταβέρνα ή εστιατόριο ή οπουδήποτε αν δεν υπάρχει απόδειξη.

Απόδειξη, όχι δελτίο παραγγελίας ή τέτοια χαρτιά, που χρησιμοποιούνται πολύ τελευταία και όποιος ξεγελαστεί, ξεγελάστηκε.

Μακάρι η φοροδιαφυγή να αντιμετωπιστεί, αυτοί που φοροδιαφεύγουν να πληρώσουν και να μην την πληρώσουν πάλι οι αδύναμοι με “νέα μέτρα” από την κυβέρνηση, επειδή οι αριθμοί για ακόμη μία φορά “δεν θα βγαίνουν”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

4 Απαντήσεις

 1. @Lina Sem
  Τα super market δεν φοροδιαφευγουν με τις αποδειξεις αφου ολες κοβονται, αλλα στο τελος της ημερας και οταν βγαινει το Ζ, καποια ταμεια βγαινουν “Συν”. Αυτα τα λεφτα μπαινουν σε ξεχωριστο λογαριασμο, μαυρο χρημα δηλαδη…. Και σκεψου ποσα ταμεια εχει ενα καταστημα μιας αλυσιδας επι 2 βαρδιες επι 6 μερες την εβδομαδα!!!! 😉

 2. Στα τουρισκτικά και όχι μόνο χωριουδάκια της χώρας, τις ταμειακές τις έχουν για διακοσμητικό… αν και στην Γερμανια που ήμουν και εκει τα ιδια γίνονται και δεν υπάρχει θέμα.. αλλού είναι του ζουμί φαίνεται..

 3. Δεκαπενταύγουστος στο χωριό: 300 τραπέζια με ποτό-φαγητό και δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη από τα μαγαζιά – και δεν βρέθηκε ούτε ένας να ζητήσει… Πάρτε τώρα 300 ευρώ σύνταξη!

 4. Με τους γιατρούς τι γίνεται; Που αμφιβάλω αν έχουν κιόλας μπλοκάκι αποδείξεων! Οι δικηγόροι; Οι μηχανικοί;

  Ρούχα πήρα την περασμένη εβδομάδα, πάω στο ταμείο:
  – 20 ευρώ.
  Τα δίνω, χαμογελάει…
  – Απόδειξη;
  – Ε όσο μπορούμε το αποφεύγουμε!

  Κι έχω κάνει και άπειρες καταγγελίες στο ΣΔΟΕ, ποτέ δεν ασχολήθηκαν…

  Οι μόνοι που -πιστεύω πως- δεν φοροδιαφεύγουν είναι τα super market!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.