XBLOG logo @2x

Αποδείξεις: Γίναμε ρόμπες για κάτι που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί χρόνια τώρα

Παρακολούθησα όπως κι εσείς αυτές τις μέρες το περιστατικό που έγινε στην Ύδρα και τι ακολούθησε μετά. Προσωπικά δε μου έκανε καμία εντύπωση και πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα ξαναγίνει και θα ξαναγίνει και θα ξαναγίνει…

Πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε άνετα να είχε αντιμετωπιστεί χρόνια τώρα, δεν έγινε ποτέ όμως, δεν γίνεται και φοβάμαι ότι δεν θα γίνει ούτε τα επόμενα χρόνια.

Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, δεν αντιμετωπίζεται και δεν θα αντιμετωπιστεί.

Γι΄αυτό την πληρώνουν πάντα αυτοί που αποτελούν τον “εύκολο στόχο” της εκάστοτε κυβέρνησης για έσοδα κλπ, δηλαδή οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, αυτοί που τέλος πάντων δεν μπορούν ή μπορούν πιο δύσκολα από άλλους να “κρύψουν” ή να μην δηλώσουν κάποιο εισόδημά τους.

Αλλά όταν ακούς τον δήμαρχο της Ύδρας να στέκεται περισσότερο στο ότι ήταν προκλητικό να πάνε αστυνομικοί στο νησί και όχι στην κίνηση του επιχειρηματία του νησιού του να μην κόβει αποδείξεις, τι περιμένεις;

Από την άλλη ακούμε ότι οι έλεγχοι εντείνονται σε τουριστικές περιοχές και θα ενταθούν κι άλλο. Τι να το κάνεις όταν “πέφτει σύρμα” και πολλοί επιχειρηματίες γνωρίζουν από πριν τι ώρα θα τους επισκεφθεί το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να τους ελέγξει;

Υπάρχει περίπτωση με τέτοιο τρόπο να γίνει δουλειά έτσι;

Ναι, φταίει και ο κόσμος που δεν ζητάει ή δεν επιμένει για απόδειξη, από την άλλη όμως πρόκειται για κάτι αυτονόητο, κάθεσαι να φας σε μια ταβέρνα, πρέπει να έχεις την απόδειξη και μετά να πληρώσεις.

Προσωπικά δεν πληρώνω ποτέ σε ταβέρνα ή εστιατόριο ή οπουδήποτε αν δεν υπάρχει απόδειξη.

Απόδειξη, όχι δελτίο παραγγελίας ή τέτοια χαρτιά, που χρησιμοποιούνται πολύ τελευταία και όποιος ξεγελαστεί, ξεγελάστηκε.

Μακάρι η φοροδιαφυγή να αντιμετωπιστεί, αυτοί που φοροδιαφεύγουν να πληρώσουν και να μην την πληρώσουν πάλι οι αδύναμοι με “νέα μέτρα” από την κυβέρνηση, επειδή οι αριθμοί για ακόμη μία φορά “δεν θα βγαίνουν”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.