XBLOG logo @2x

Δημόσια Διαβούλευση για τις άδειες Κινητής Τηλεφωνίας

Δημόσια διαβούλευση για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας διεξάγει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προσκαλώντας παρόχους, επενδυτές, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς φορείς αλλά και όποιους άλλους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2011.

Συγκεκριμένα, η δημόσια διαβούλευση διεξάγεται για τις εξής δύο διαδικασίες:

  • διαδικασία άρσης των υφιστάμενων τεχνολογικών περιορισμών για την παροχή υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών στις ζώνες των 900 MHZ και 1800 MHz
  • διαδικασία χορήγησης των αδειών κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 900 MHz, οι οποίες λήγουν το Σεπτέμβριο του 2012

Οι προτεινόμενες διαδικασίες απελευθέρωσης της χρήσης του φάσματος είναι σύμφωνες με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Ειδικότερα, οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπουν τη διάθεση των ζωνών συχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz για την ανάπτυξη, όχι μόνο συστημάτων GSM, αλλά και συστημάτων UMTS, καθώς και συναφών επίγειων συστημάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

H σχεδιαζόμενη άρση των περιορισμών στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων ασύρματων τεχνολογιών και υπηρεσιών, δικτύων κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας, πρόσβασης και περιεχομένου.

Επιπλέον, η επέκταση των νέων δικτύων, σε συνδυασμό και με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων, αναμένεται να συνεισφέρει στη διάδοση της κινητής ευρυζωνικότητας στη χώρα μας. Η επωφελής αξιοποίηση των δικτύων μπορεί να επιφέρει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για ολόκληρη την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Το πλήρες κείμενο της διαβούλευσης μπορείτε να το δείτε στο site της ΕΕΤΤ.

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.