Απολύσεις στην Cosmote

COSMOTE

Μετά την ανακοίνωση του ΟΤΕ για περικοπές και λήψη μέτρων λόγω της οικονομικής κρίσης, και η Cosmote προχώρησε στην ανακοίνωση περικοπών. Η εταιρία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας», χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό ατόμων που θα απολυθούν, σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο περίπου 100-120 υπάλληλοι θα απολυθούν.

Το πρόγραμμα βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας που σχεδιάζει η Cosmote περιλαμβάνει την διακοπή δραστηριοτήτων και την αναδιοργάνωση λειτουργιών, κάτι που μοιραία οδηγεί σε απολύσεις υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα πιο υψηλά στην αγορά, συγκεκριμένα ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη, ανάλογα με την ηλικία, την προϋπηρεσία και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζομένου.

Για ένα χρονικό διάστημα επίσης οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα εξακολουθήσουν να έχουν συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης τέκνων κλπ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Cosmote, «οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγιής πορεία της εταιρείας σε μια περίοδο που η παρατεταμένη ύφεση, ο ισχυρός ανταγωνισμός και το ρυθμιστικό περιβάλλον έχουν προκαλέσει δραματική συρρίκνωση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας».

Από το 2010 η Cosmote προχώρησε σε σειρά από ενέργειες προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες της, δημιουργώντας πιο αποτελεσματικές οργανωτικές δομές και αναπτύσσοντας νέα συστήματα και αυτοματοποιήσεις.

5 Σχόλια
 • Avatar
  Kaed

  At last! Someone who unedsratdns! Thanks for posting!

 • Avatar
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ

  Με αυτή την λογική Λεωνίδα μου, καλύτερα να ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ…. Πλάκα μας κάνεις? Μα δεν μπορώ να καταλάβω? Μας έχουν ψεκάσει κάτι, μας έχουν υπνωτίσει? Είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι να σκεφτόμαστε έτσι? Και φυσικά τους πληρώναμε 10 χρόνια και θα με πληρώνουν άλλα τόσα εφόσον παράγουν έργο. Δεν είναι ΔΟΥΛΟΙ Λεωνίδα. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ …. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ…. Όσο για το αν ο υπαλληλίσκος μπορεί να κρίνει ή όχι αυτά που λέει η εταρία, φυσικά και μπορεί να το κάνει. Είμαστε άνθρωποι που σεβόμαστε τον εαυτό μας θα κάνουμε πίσω μέχρι εκεί που μας επιτρέπει η αξιοπρέπεια μας… μετά θα αντισταθούμε και αν αυτό που προστάζει η εταιρία είναι το άδικο θα αντιδράσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Avatar
  Λεωνιδας Σ.

  Μα ειναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα σε μια φιλελευθερη κοινωνία; Είναι δυνατόν ο υπαλληλισκος να κρίνει την εταιρία για κάποια απόφαση που πήρε; Μήπως στα συμβόλαια που υπογράψατε αναφερόταν πουθενα “Θα εργαζομαι για πάντα εδώ ότι και αν συμβεί”;
  Λέτε ότι δουλέυατε 10 χρόνια και την αναδείξατε. Συγχαρητήρια! Αλλα σας πλήρωναν και κάθε μήνα ετσι δεν ειναι; Δεν ήσασταν εθελοντές, ήσασταν μισθωτοι.
  Όλοι στο ίδιο λουκι ειμαστε και δεν προκειται να ξεφύγουμε παρτε το απόφαση. Αργά η γρήγορα όλες οι εταιρίες που απλά μεταπωλούν και δεν παραγουν τίποτα θα βρεθούν στο χείλος του γκρεμου. Η λιανική πώληση κινεζικων ειδών και οι υπηρεσίες οδηγούν σε φάυλο κύκλο. Για να υπάρξει αναπτυξει πρεπει να υπάρξει δημιουργεία, παραγωγή. Ευτυχώς όλοι έχουμε χωριά και θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε ένα χωραφάκι.

 • Avatar
  KALH YPALLHLOS

  10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  > 1000 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΣ
  > ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΥ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ..ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ -ΗΛΙΚΙΑΣ-ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΦΤΗΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Ε-VALUE ΚΛΠ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΣΗΜΕΡΑ 03/02/2011 ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS AND GIRLS (Σ-Ρ-ΚΛΠ) ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ CUSTOMER CARE ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ.
  > ΑΙΣΧΟ!Σ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ COSMOTE ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ?ΦΤΗΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΙΤΑ..
  > ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΜΑΖ.ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ…ΘΥΜΑΣΤΕ? ΤΟ ΜΟΤΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΑΡΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!ΑΙΣΧΟΣ….
  >
  > Η ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 • Avatar
  Arkoudi

  Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τις απολύσεις της εταιρείας Cosmote. Τα γεγονότα τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε οι άμεσα θιγόμενοι. Η «αγαπημένη» μας εταιρεία, στην οποία κάποιοι προσφέραμε παραγωγικό έργο 10 ετών ή και περισσότερο, με ό,τι αγωνίες αλλά και χαρές αυτό συνεπάγεται, αποφασίζει εν μια νυκτί (στην κυριολεξία) να μας πετάξει στο δρόμο. Η εταιρεία, για χάρη της οποίας προσφέραμε από το 1998 μέρος της ακοής μας και της όρασής μας, την σωματική και ψυχική μας υγεία. Και τώρα μας πετάνε έξω με συνοπτικές διαδικασίες. Στην ανακοίνωση της διοίκησης δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «απόλυση», την ονομάζουν «αναδιοργάνωση περιορισμένων λειτουργιών» και την παρουσιάζουν με τη μορφή εθελουσίας εξόδου. Μόνο που δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για στυγνές απολύσεις.
  Κριτήρια απόλυσης; Άγνωστα. Ένα μυστήριο πλανάται γύρω από αυτό το θέμα. Είναι κριτήρια αξιολόγησης; Όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι που ήταν καλοί στη δουλειά τους, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες αξιολογήσεις των προϊσταμένων τους. Μήπως είναι επειδή η θέση τους δεν καλύπτει λειτουργικές ανάγκες (όπως ανακοίνωσε η διοίκηση); Πάλι όχι, γιατί απολύθηκαν και συνάδελφοι σε θέσεις που καθημερινά καλύπτονται από καινούργιους. Μήπως είναι κοινωνικά τα κριτήρια; Και πάλι όχι, αφού σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση της διοίκησης το πακέτο αποχώρησης περιλαμβάνει και γονείς μέχρι 4 τέκνων! Άρα ποια είναι τα κριτήρια; Νούμερα και τίποτε άλλο. Φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από πολύ υψηλά ιστάμενους, που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας και οι οποίοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. 40.000.000 ευρώ μας είπαν ότι αξίζουν οι 120 συνάδελφοί μας. Με ποιο υπολογισμό; Στη Γερμανία διδάσκουν άλλα μαθηματικά;; Σε ποια οικονομική κρίση νομίζουν ότι βρίσκονται;; Η Cosmote, χάρη στους εργαζόμενούς της, είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, διατηρώντας μέχρι σήμερα τα κέρδη του 2006.
  Σε όσους μας κατηγορούν για «δημοσιοϋπαλληλισμό», απαντάμε ότι οι πραγματικές συνθήκες εργασίας μας πόρρω απέχουν από αυτή την εικόνα. Δεχόμαστε καθημερινό έλεγχο για την απόδοσή μας. Σε κάποια τμήματα καταμετρώνται ακόμα και τα λίγα λεπτά που χρησιμοποιούμε για τις βιολογικές μας ανάγκες, και συχνά μας ειδοποιούν να επανέλθουμε στην εργασία μας από το διάλειμμά μας, ό,τι και αν κάνουμε τη δεδομένη στιγμή, λόγω ξαφνικής αύξησης της δουλειάς. Επίσης, καταμετρώνται τα «σεις» και τα «σας» που λέμε στους πελάτες μας. Όλα αυτά έχουν άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις μας.
  Και όταν λόγω της σκληρής εργασίας καταπονούμαστε και παίρνουμε αναρρωτική, καλούμαστε να περάσουμε από επιτροπές του ΤΑΠ-ΟΤΕ που εδρεύουν μόνο στην Αθήνα (ενώ εμείς εργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα). Όπως φαίνεται η νόμιμη βεβαίωση του ιατρού, η οποία σύμφωνα με το νόμο επέχει θέσει αναρρωτικής, δεν αρκεί γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να διαπράξαμε απάτη σε συνεργασία με τον γιατρό μας. Είμαστε ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Σε ποια δημοκρατία τα είδαν αυτά;;
  Όταν ακούγαμε πέρσι για τη France Telecom, όπου σημειώθηκε μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανατριχιάζαμε και αναρωτιόμασταν μεταξύ μας πόσο άσχημες συνθήκες εργασίας μπορεί να έχουν για να φτάνουν σε αυτό το σημείο οι εργαζόμενοι. Τώρα δεν αναρωτιόμαστε. Γνωρίζουμε.
  Ήδη όλη αυτή η κίνηση έχει αντίκτυπο στους συνδρομητές μας, οι οποίοι ακυρώνουν σωρηδόν τις συνδέσεις, αναφέροντας «Είμαι πολύ δυσαρεστημένος από τον τρόπο που φέρεται στους εργαζόμενους η Cosmote». Καλούμε όλους τους πολίτες να μας στηρίξουν. Σύμφωνα και με τα χθεσινά πρωτοσέλιδα, οι απολύσεις της Cosmote είναι πιλότος για όλες τις ΔΕΚΟ. ΔΕΚΟ δεν είμαστε σε καμμία περίπτωση, μόνο σκληρά ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας. Η αντίδρασή μας ας είναι κι αυτή πιλότος για τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται εν δυνάμει στη ίδια θέση με εμάς. Μη γελιέστε, ΟΛΟΙ θα βρεθούμε σε αυτήν τη θέση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα