XBLOG logo @2x

Απολύσεις στην Cosmote

Μετά την ανακοίνωση του ΟΤΕ για περικοπές και λήψη μέτρων λόγω της οικονομικής κρίσης, και η Cosmote προχώρησε στην ανακοίνωση περικοπών. Η εταιρία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας», χωρίς να αναφέρει ακριβή αριθμό ατόμων που θα απολυθούν, σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο περίπου 100-120 υπάλληλοι θα απολυθούν.

Το πρόγραμμα βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας που σχεδιάζει η Cosmote περιλαμβάνει την διακοπή δραστηριοτήτων και την αναδιοργάνωση λειτουργιών, κάτι που μοιραία οδηγεί σε απολύσεις υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα πιο υψηλά στην αγορά, συγκεκριμένα ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη, ανάλογα με την ηλικία, την προϋπηρεσία και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζομένου.

Για ένα χρονικό διάστημα επίσης οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα εξακολουθήσουν να έχουν συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης τέκνων κλπ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Cosmote, «οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγιής πορεία της εταιρείας σε μια περίοδο που η παρατεταμένη ύφεση, ο ισχυρός ανταγωνισμός και το ρυθμιστικό περιβάλλον έχουν προκαλέσει δραματική συρρίκνωση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας».

Από το 2010 η Cosmote προχώρησε σε σειρά από ενέργειες προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες της, δημιουργώντας πιο αποτελεσματικές οργανωτικές δομές και αναπτύσσοντας νέα συστήματα και αυτοματοποιήσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.