XBLOG logo @2x

Η Corning θα λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα των foldable κινητών

Τα κινητά που ξεδιπλώνουν και γίνονται tablet δεν αποτελούν επιστημονική φαντασία πλέον. Η Royole έκανε την αρχή νωρίτερα αυτό το έτος με το FlexPai, έπειτα ακολούθησε η Samsung με το περίφημο Galaxy Fold και μετά η Huawei με το Mate X. Όλα τους έχουν μερικά κοινά στοιχεία: φέρουν τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μπορούν να λειτουργήσουν σαν μικρά tablet, είναι πολύ ακριβά και έχουν πλαστικές οθόνες έτσι ώστε να μπορούν να διπλώνουν και να ξεδιπλώνουν πάρα πολλές φορές χωρίς να σπάνε.

Το αν αυτές οι συσκευές είναι πράγματι το μέλλον των smartphones ή απλά μια μόδα που θα περάσει (όπως το 3D, οι οθόνες με καμπύλες και τα VR κράνη), αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση. Όμως οι πλαστικές οθόνες τους είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για αυτές τις συσκευές που κοστίζουν €2,000 καθώς δεν μπορούν να σου προσφέρουν αυτή τη premium εμπειρία που απαιτείς όταν δίνεις τόσα λεφτά για ένα τεχνολογικό προϊόν, όσο καλό και αν είναι το υπόλοιπο σώμα ή το hardware τους.

Royole FlexPai Developer Model
Το Royole FlexPai είναι το φθηνότερο foldable μέχρι στιγμής, με κόστος €1,388.00, σχεδόν €1,000 φθηνότερο από το Mate X.

Μερικοί πιστεύουν ότι τα foldables δεν θα καταφέρουν να προσελκύσουν ποτέ τον απλό καταναλωτή επειδή είναι πολύ ακριβά και δεν φαίνονται τόσο premium όσο τα “συμβατικά” smartphones με τις γυάλινες οθόνες. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει χάρη στη Corning, την εταιρία πίσω από το πασίγνωστο γυαλί Gorilla Glass, η οποία εργάζεται επάνω σε ένα γυαλί αποκλειστικά για foldable κινητά το οποίο θα αντικαταστήσει τις πλαστικές οθόνες και θα αποκαταστήσει τη φήμη τους.

Ο γενικός διευθυντής της Corning John Bayne δήλωσε σε μια συνέντευξη στο Wired ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι να δημιουργήσουν ένα γυαλί που είναι τόσο λεπτό για να μπορεί να λυγίζει χωρίς να θυσιάζεται η αντοχή που χρειάζεται για να προστατευτεί η οθόνη. Αυτό το γυαλί θα μπορεί να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εικόνα της Corning
Εικόνα της Corning

Ο κ. Bayne αναφέρει ότι η εταιρία στοχεύει να φτιάξει ένα γυαλί με πάχος 0.1mm το οποίο θα μπορεί να έχει κλίση 3- με το 5-μιλιμέτρ. Αυτό το γυαλί θα επιτρέπει σε ένα αναδιπλούμενο κινητό να έχει πάχος 6mm με 10mm με την οθόνη διπλωμένη προς τα έξω. Αυτά είναι σπουδαία νέα καθώς τα σημερινά foldables είναι χοντρά, ενώ ένα συνηθισμένο κινητό όπως το iPhone XS έχει πάχος 7.7mm.

Η Apple έχει πατέντες που αποδεικνύουν ότι δουλεύει εδώ και καιρό σε ένα foldable iPhone. Το 2017 επένδυσε επίσης 200$ εκατομμύρια στη Corning «για να υποστηρίξει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης» της εταιρίας, οπότε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το γυαλί πρώτη απ’ όλες. Αν τελικά κυκλοφορήσει ένα iPhone που μετατρέπεται σε iPad mini θα μπορεί να χρησιμοποιήσει γυαλί στην οθόνη για να μην θυσιάσει το design και την ανθεκτικότητα της συσκευής.

Τα τρία foldable που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής

Η Corning έχει ήδη φτιάξει το γυαλί “Willow Glass” το οποίο τυλίγεται σαν ένα κομμάτι χαρτί αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οθόνη κινητού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.