XBLOG logo @2x

Η Samsung διόρθωσε το… καταστροφικό πρόβλημα του Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold display issue The Verge
Φωτογραφία του The Verge λίγο πριν χαλάσει.

Όταν η Samsung έστειλε το πρωτοποριακό Galaxy Fold στους πρώτους YouTubers για δοκιμή, διαπίστωσε αμέσως ότι έκανε ένα σοβαρό λάθος, αφού μέσα στις πρώτες δύο μέρες τα περισσότερα δείγματα είχαν καταστραφεί Ο διάσημος YouTuber Marques Brownlee, για παράδειγμα, νόμιζε ότι η Samsung είχε τοποθετήσει στο κινητό-tablet μία προστατευτική μεμβράνη και όταν προσπάθησε να την αφαιρέσει η οθόνη αμέσως καταστράφηκε. Ο “MrMobile” Michael Fisher ανέφερε ότι μετά από λίγες ώρες από το unboxing ένα σκουπιδάκι κατάφερε να κολλήσει κάτω από την προστατευτική μεμβράνη της αναδιπλούμενης οθόνης. Πολλοί ανέφεραν ότι το Galaxy Fold τους καταστράφηκε, εκτός από τον “Unbox Therapy” ο οποίος μάλιστα έκανε και ένα βίντεο επιδεικνύοντας ότι το κινητό δεν χαλάει ακόμα και αν το ανοιγοκλείσει 100 φορές (ένα τεστ που έχει κάνει η Samsung πολλές χιλιάδες φορές).

Η Samsung αναγκάστηκε να ανακαλέσει όλα τα δείγματα που έστειλε στους influencers για να ανακαλύψει το πρόβλημα και να αποτρέψει την περαιτέρω διάλυση της φήμης του κινητού. Άλλωστε μιλάμε για ένα κινητό από το μέλλον που θα κοστίζει σχεδόν €2,000. Αργότερα η Samsung ενημέρωσε όλους όσους είχαν προ-παραγγείλει την συσκευή ότι η κυκλοφορία της θα καθυστερήσει και ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να ακυρώσουν την παραγγελία.

Μία αναφορά από την Κορέα τώρα ισχυρίζεται ότι η Samsung μπόρεσε να διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Σχετικά με την μεμβράνη, λέγεται ότι η Samsung την τοποθέτησε στο κινητό χωρίς να υπάρχει τρόπος για τον χρήστη να βρει την άκρη της και να την τραβήξει. Επιπρόσθετα θα υπάρχει και ένα αυτοκόλλητο που θα ενημερώνει τον χρήστη ότι η μεμβράνη δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί για κανέναν λόγο.

Όσον αφορά το άλλο πρόβλημα, υπάρχει ένα κενό μεταξύ του μεντεσέ και της οθόνης. Σύμφωνα με την αναφορά, η Samsung έκλεισε αυτό το κενό όσο καλύτερα μπορούσε, κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον, σε κάποια Galaxy Fold που ίσως δεν τα μεταχειρίζονται καλά οι χρήστες, η σκόνη ίσως να μπορεί να εισέλθει στην οθόνη. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι καταστροφικό -τουλάχιστον στην αρχή- αλλά είναι σίγουρα ενοχλητικό και δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα κινητό των €2,000.

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το Galaxy Fold.

[irp][/irp]

Samsung Galaxy Fold: Επίσημες εικόνες

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.