XBLOG logo @2x

Η BlackBerry μηνύει τη Facebook για καταπάτηση πατεντών

Η BlackBerry κατέθεσε μία αγωγή στο Λος Άντζελες κατηγορώντας τη Facebook για καταπάτηση των πατεντών της. Σύμφωνα με την αγωγή, οι εφαρμογές Facebook, WhatsApp και Instagram χρησιμοποιούν πατενταρισμένες τεχνολογίες από το BlackBerry Messenger. Η Sarah McKinney, εκπρόσωπος της Καναδικής εταιρείας, αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες βρίσκονταν σε συζητήσεις για χρόνια, αλλά προφανέστατα δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα μόνες τους.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Νομικός Σύμβουλος της Facebook, Paul Grewal, αναφέρει ότι η εταιρία του σκοπεύει να πολεμήσει. Ο ίδιος παραπονέθηκε για τη σημερινή κατάσταση της υπηρεσίας μηνυμάτων της ΒlackBerry και πρόσθεσε ότι «έχοντας παρατήσει τις προσπάθειες για καινοτομία, η BlackBerry τώρα προσπαθεί να φορολογήσει τη καινοτομία άλλων.»

Από τη πλευρά της, η Blackberry αναφέρει ότι προσπαθεί να συλλέξει δικαιώματα από τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κάποιες από τις 40,000 πατέντες που έχει στη συλλογή της. Οι πατέντες αυτές καλύπτουν τεχνολογίες για λειτουργικά συστήματα, υποδομή δικτύων, ακουστικά, μηνύματα, υποσυστήματα αυτοκινήτων, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ασύρματες τηλεπικοινωνίες.

Πέρσι η Qualcomm πλήρωσε στη BlackBerry $940 εκατομμύρια αφότου επιβεβαιώθηκε ότι η πρώτη χρωστάει λεφτά στη ΒlackBerry για δικαιώματα πατεντών. Μερικούς μήνες μετά, η ΒlackBerry “κυνήγησε” τη Blu Products (Αμερικάνικη κατασκευάστρια κινητών) και κέρδισε άλλη μια δίκη σχετικά με τη καταπάτηση πατεντών. Επιπλέον, η εταιρία έχει κάνει μήνυση στη Nokia για πατέντες σχετικά με τις τεχνολογίες 3G/4G που έχει χρησιμοποιήσει στα κινητά της και περιμένει τα αποτελέσματα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.