XBLOG logo @2x

Η BlackBerry σταματάει επίσημα την παραγωγή smartphones

Η BlackBerry ανακοίνωσε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ότι θα σταματήσει να αναπτύσσει τα δικά της smartphones, και πλέον θα βασίζεται στις συνεργάτιδές της για μελλοντικές συσκευές.

Η κίνηση ήταν αναμενόμενη, αφού τώρα πια είναι ανίκανη να πουλήσει κινητά με το όνομά της, και η ναυαρχίδα Priv δεν κατάφερε να πουλήσει πολλά κομμάτια. Το BlackBerry DTEK50 είναι το πρώτο smarpthone με την επωνυμία της το οποίο κατασκευάζεται από συνεργάτιδά της, και συγκεκριμένα από την Alcatel.

Από σήμερα η BlackBerry θεωρείται εταιρία λογισμικού. Έχει ήδη κυκλοφορήσει μια σουίτα επαγγελματικών εφαρμογών για το Android, που περιλαμβάνει το περίφημο Hub και τον launcher του Priv, και λογικά στο μέλλον θα κυκλοφορήσει περισσότερες εφαρμογές. Η εταιρία έχει κέρδος από αυτές τις εφαρμογές επειδή προβάλλουν διαφημίσεις αν ο χρήστης δεν διαλέξει να πληρώνει ~€1 τον μήνα για να τις απενεργοποιήσει.

Η καναδέζικη εταιρία, παράλληλά, ανακοίνωσε ήταν είχε καθαρή ζημιά $372 εκατομμύρια, ή 71 σεντ ανά μετοχή, ενώ είχε έσοδα $334 εκατομμύρια. «Φτάνουμε σε ένα σημείο καμπής με τη στρατηγική μας. Τα οικονομικά μας είναι σταθερά και η στροφή μας στο λογισμικό συνεχίζεται,» είπε ο CEO John Chen. «Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν τα έσοδά μας από το λογισμικό από πέρσι και είχαμε το υψηλότερο μικτό περιθώριο κέρδους στην ιστορία της εταιρείας.»

Η αξία της μετοχής της BlackBerry ανέβηκε κατά 6% στο άκουσμα της είδησης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.