XBLOG logo @2x

Η BlackBerry σημειώνει κέρδη για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2018

Η BlackBerry έκανε την σωστή κίνηση να παρατήσει τη κυκλοφορία των δικών της smartphones, και αυτό αποδεικνύεται στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου του 2018.

Η BlackBerry σημείωσε κέρδος ύψους $1.23 ανά μετοχή, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο είχε απώλεια $1.28 ανά μετοχή. Για τους μήνες Μάρτιος-Μάϊος είχε κέρδη $235 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα $160 εκατομμύρια προήλθαν από τις πωλήσεις λογισμικού και υπηρεσιών. Με το τέλος του πρώτου οικονομικού τριμήνου του 2018, η εταιρία είχε $2.6 δισεκατομμύρια σε μετρητά (αυξήθηκαν από τα $855 εκατομμύρια που είχε) και το χρέος της έπεσε στα $605 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου η εταιρία είχε δύο κύρια σημεία: λάνσαρε το BlackBerry SHIELD, ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει σε εταιρίες να καθορίσουν πόσο προστατευμένες είναι ενάντια σε κινδύνους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και έλαβε $940 εκατομμύρια από τη Qualcomm μετά από μια διαμάχη διευθετήθηκε.

BlackBerry Mercury
Το BlackBerry KEYone.

Ακόμη, κυκλοφόρησε το BlackBerry KEYone, ένα νέο smartphone ναυαρχίδα από τη TCL, το οποίο διαθέτει φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο και προσφέρει τρομερή αυτονομία. Η συσκευή έχει στιβαρή κατασκευή και έλαβε από όλους τους κριτές καλά λόγια και υψηλή βαθμολογία. Άλλα οικονομικότερα μοντέλα με το brand της BlackBerry αναμένεται να κυκλοφορήσουν από μικρότερες κατασκευάστριες σε χώρες της Ασίας.

Η BlackBerry μπορεί να μην τα κατάφερε στον σύγχρονο χώρο των smartphones, όμως έχει πετύχει στην αγορά του λογισμικού. Η εταιρία πλέον χαρακτηρίζεται ως «ένας παγκόσμιος ηγέτης λογισμικού στην ασφάλεια και διασύνδεση των επιχειρήσεων» και η Gartner την χαρακτήρισε ως “Ηγέτη” της αγοράς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.