XBLOG logo @2x

Οι 5 κορυφαίοι launchers του Android για να κάνετε το κινητό σας ξεχωριστό

Το Android είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, και σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, μπορείτε να άλλαξε ό,τι θέλετε επάνω του. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αρχική οθόνη στο Android ονομάζεται “launcher” και υπάρχουν πολλές επιλογές για να τον αντικαταστήσετε άμα δεν σας αρέσει ο launcher του κινητού σας ή άμα απλά τον βαρεθήκατε.

Οι πιο εξελιγμένοι launchers διαθέτουν επιλογές όπως αλλαγή των εικονιδίων των εφαρμογών, χειρονομίες, προσαρμοσμένα widgets και άλλα. Κάθε launcher προσφέρει κάτι διαφορετικό για να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Στο σημερινό αφιέρωμα του XBLOG.GR θα μιλήσουμε για τους πέντε καλύτερους launchers που θα βρείτε στο Google Play Store.

Όλοι τους είναι δωρεάν, όμως προσφέρουν έξτρα επιλογές για λίγα ευρώ.

Evie Launcher

Evie Launcher

Ξεκινάμε με τον αγαπημένο μου, τον Evie Launcher.

Ο Evie Launcher κυκλοφόρησε το 2016, επομένως θεωρείται νέος, και για αυτό δεν έχει τόσα χαρακτηριστικά όσα και οι υπόλοιποι της λίστας μας. Αν και συνήθως μια εφαρμογή θέλει χρόνο για να διαδοθεί, ο Evie έγινε αμέσως γνωστός χάρη στην απλότητά του.

Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό του Evie είναι η μπάρα αναζήτησης που διαθέτει, και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να αλλάξω launcher. Με ένα σύρσιμο προς τα κάτω μπορούμε να ξεκινήσουμε την αναζήτηση εφαρμογών (εγκατεστημένων ή διαθέσιμων στο Play Store), επαφών, εστιατορίων, ταινιών, σειρών και άλλων. Μόλις βρούμε αυτό που ψάχνουμε μπορούμε να πατήσουμε παρατεταμένα επάνω του για να βάλουμε σαν συντόμευση στην αρχική οθόνη.

Οι εφαρμογές και το dock εμφανίζονται όπως στον launcher των Google Pixel, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των εικονιδίων, να ορίσετε χειρονομίες ή να αλλάξετε τα εικονίδια.

Το καλύτερο; Ο Evie Launcher είναι εντελώς δωρεάν στο Google Play Store και δεν διαθέτει in-app αγορές.

Λήψη από το Play Store

Action Launcher 3

Action Launcher 3

Άμα θέλετε έναν launcher παρόμοιο με τον Google Pixel Launcher, τότε κατεβάστε τον Action Launcher 3. Διαθέτει πάρα πολλά χαρακτηριστικά, όπως το Quicktheme που σου επιτρέπει να αλλάζεις το χρώμα της μπάρας αναζήτησης του Google και των φακέλων με το χρώμα του τωρινού wallpaper. Με το Quickbar αλλάζεις το widget αναζήτησης του Google, ενώ με το Shutters μπορείς να ανοίξεις το widget της εφαρμογής με μια κίνηση χωρίς να το βάλεις στην αρχική οθόνη (όπως στον BlackBerry Launcher).

Ο προγραμματιστής συνέχεια κυκλοφορεί νέες, σταθερές, ενημερώσεις στην εφαρμογή.

Λήψη από το Play Store

Nova Launcher

Nova Launcher

Άμα ψάχνετε για τον πιο παραμετροποιήσιμο Android launcher του Play Store, τότε κατεβάστε τον Nova Launcher και αγοράστε την Prime έκδοση.

Ο Nova Launcher είναι διαθέσιμος στο Android για χρόνια και συνέχεια γίνεται καλύτερος. Υποστηρίζει διάφορα πακέτα εικονιδίων, subgrid τοποθέτηση, dock με πολλές “σελίδες,” πάρα πολλές χειρονομίες, εμφανίζει badges μη αναγνωσμένων ειδοποιήσεων στα εικονίδια των εφαρμογών (όπως το iOS) και πάρα πολλά ακόμα. Επίσης πρόσφατα προστέθηκε η νυχτερινή λειτουργία που αυτόματα θέτει μαύρο θέμα στην μπάρα αναζήτησης, στο συρτάρι εφαρμογών και στους φακέλους το βράδυ.

Όπως και ο Action Launcher, ο Nova Launcher αναβαθμίζεται τακτικά.

Λήψη από το Play Store


Διαβάστε επίσης: 5 εφαρμογές για Android και iOS που χρειάζεται κάθε αθλητής


ASAP Launcher

ASAP Launcher

Σε περίπτωση που ψάχνετε για κάτι ξεχωριστό, ο ASAP Launcher είναι για εσάς.

Σε αντίθεση με τους άλλους launchers, ο ASAP Launcher βασίζεται στις “κάρτες” που εμφανίζουν πληροφορίες. Σέρνοντας αριστερά ή δεξιά μπορείτε να δείτε τον καιρό και το ημερολόγιο, να έχετε άμεση πρόσβαση στις επαφές και να δείτε λίστες υποχρεώσεων. Η λίστα εφαρμογών εμφανίζει τα apps το ένα κάτω από το άλλο, ενώ το dock εμφανίζει τις αγαπημένες σας εφαρμογές με ένα σύρσιμο προς τα πάνω.

Μπορείτε να προσαρμόσετε πολλά πράγματα στον ASAP, αλλά δεν έχει τόσες επιλογές όσες ο Nova.

Λήψη από το Play Store

ADW Launcher 2

ADW Launcher 2

Ο ADW Launcher υπάρχει για χρόνια, όμως τον Ιούνιο του 2016 έλαβε μια τεράστια αναβάθμιση και ουσιαστικά χτίστηκε από την αρχή. Σχεδιαστικά βασίζεται στο Material Design της Google, όμως διαθέτει πολλές επιλογές προσαρμογής, πολλά μοναδικά widgets και δυνατότητα δημιουργίας του δικού σου widget μέσα από την εφαρμογή. Μερικά από τα τελευταία χαρακτηριστικά που προστέθηκαν περιλαμβάνουν το θέμα Dynamic UI και συντομεύσεις τύπου Android 7.1/3D Touch.

Ο ADW Launcher 2 είναι δωρεάν για λήψη αλλά κοστίζει $3.49 η πλήρης έκδοση.

Λήψη από το Play Store

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.