XBLOG logo @2x

BeBook: Στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Αποκλειστικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη διατίθεται στα βιβλιοπωλεία η συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων BeBook, σε συνδυασμό με την δωρεάν διάθεση οκτώ ebook γνωστών Ελλήνων συγγραφέων. H συσκευή BeBook χρησιμοποιεί οθόνη τεχνολογίας e-Ink, η οποία δίνει την αίσθηση του τυπωμένου χαρτιού και επιτρέπει την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων και εγγράφων εύκολα παντού. Οι αναγνώστες μπορούν έτσι να έχουν μαζί τους μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, σε μια συσκευή ελαφριά και μικρή όσο ένα τυπωμένο βιβλίο.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διαθέτουν το BeBook στα βιβλιοπωλεία, εισάγοντας έτσι το ψηφιακό βιβλίο στο φυσικό χώρο των αναγνωστών βιβλίων. Τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού βιβλίου σε σχέση με εκείνα του παραδοσιακού εντύπου είναι προφανή:

  • Μία συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων έχει το βάρος ενός και μόνο βιβλίου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περιέχει χιλιάδες βιβλία.
  • Ο αναγνώστης μπορεί να επιλέξει το μέγεθος των γραμμάτων και τη γραμματοσειρά του κειμένου.
  • Το βιβλίο ανοίγει αυτόματα στη σελίδα όπου το αφήνει κάθε φορά ο αναγνώστης.
  • Αν και το αρχικό κόστος της συσκευής ανάγνωσης είναι αυξημένο, τα ψηφιακά βιβλία πωλούνται σε μικρότερη τιμή από τα αντίστοιχα έντυπα.

Η συσκευή συμπεριλαμβάνει στην ενσωματωμένη μνήμη της τα παρακάτω οκτώ βιβλία Ελλήνων συγγραφέων, συνολικής αξίας € 126:

  1. Έρως μετ΄εμποδίων, της Ντόρας Γιαννακοπούλου
  2. Νέρων – Εγώ ένας θεός, του Στέφανου Δάνδολου
  3. Εργαζόμενο αγόρι, της Λένας Διβάνη
  4. Το Μπουντουάρ του Ναδίρ, της Ιωάννας Μπουραζοπούλου
  5. Οι Εννέα Καίσαρες, του Βασίλη Παπαθεοδώρου
  6. Οδός Θησέως, του Αλέξη Σταμάτη
  7. Έρως, Θέρος, Πόλεμος, της Ευγενίας Φακίνου
  8. Ψυχ, του Λένου Χρηστίδη

Τα βιβλία διατίθενται και μέσω του kastaniotis.com σε δύο διαφορετικούς τύπους ψηφιακών αρχείων στη μορφή .epub και .mobipocket, δίνοντας τη δυνατότητα ανάγνωσής τους από την πλειονότητα των ebook reader ή άλλων φορητών συσκευών που παρέχουν την δυνατότητα ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων μέσω εξειδικευμένου λογισμικού, όπως το Mobipocket Reader ή το Stanza, για smartphones, iPod Touch και iPhone. Για το iPhone και το iPod Touch η λήψη του βιβλίου μπορεί να γίνεται απευθείας από τη συσκευή στη διεύθυνση www.kastaniotis.com/iphone.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.