XBLOG logo @2x

Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι…

Οι έρευνες  δείχνουν πως οι Έλληνες δεν αγαπούν  το βιβλίο, όμως τώρα το καλοκαίρι όλες οι δικαιολογίες που προβάλαμε για  έλλειψη χρόνου καταρρίπτονται! Το xblog.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις νέες κυκλοφορίες που θα σας συντροφεύσουν στις διακοπές σας. Δεν θα σας  ρίξω στα βαθιά, ξεκινώντας από μία συγγραφέα που καταλαβαίνει απόλυτα  τι θέλεις να διαβάσεις κάτω από  την ομπρέλα με το κύμα να σκάει  δίπλα σου…

Η Rosamunde  Pilcher, συγγραφέας αμέτρητων best seller, βάζει την υπογραφή της στο «Φωνές το Καλοκαίρι» (εκδόσεις Ωκεανίδα) και σας υπόσχεται αυθεντικό μυθιστόρημα με πάθος, ανατροπές και σύνηθες σκηνικό την Κορνουάλη.

Για όσους  λατρεύουν τα μαθηματικά, υπάρχει  ένα βιβλίο που καταφέρνει να συνδυάσει  τη μυστηριώδη φύση τους με μια σειρά  γεγονότων που φέρνουν τους ήρωες  αντιμέτωπους με το παρελθόν τους και  την ίδια την ιστορία των μαθηματικών. Το «Θεώρημα του παπαγάλου» (εκδόσεις Πόλις) του Ντένι Γκετζ θα σας μυήσει στον κόσμο τον αριθμών με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.

Η ελληνική αγορά έχει αγκαλιάσει τον Φίλιπ  Ροθ, αναγνωρίζοντας τον αυθεντικό  τρόπο γραφής του πάνω σε δύσκολα θέματα και τον μεστό πολιτικό του λόγο. Με τα βιβλία του να αποτελούν υλικό για χολιγουντιανές ταινίες και ένα Νόμπελ που άγγιξε αλλά δεν κατέκτησε, απολαμβάνει αναγνώριση από κριτικούς και κοινό. Το τελευταίο του πόνημα «Φεύγει το Φάντασμα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Η κόρη του  Άρθρουρ Μίλλερ, Ρεμπέκα, υπογράφει τις «Κρυφές ζωές της κυρίας Λι» (εκδόσεις Πατάκη). Το βιβλίο αγαπήθηκε τόσο ώστε μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη, αναμένεται μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι και στις δικές μας κινηματογραφικές αίθουσες. Η ηρωϊδα επιχειρεί μια κατάδυση στη ζωή και τις επιλογές της, στον ίδιο της τον εαυτό προκειμένου να σπάσει τα δεσμά της πληκτικής, μα τόσο σίγουρης, ζωής της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.