XBLOG logo @2x

Η AT&T εξαγοράζει την Time Warner (DC Comics, HBO, CNN) έναντι $85.4 δις

Κατάστημα της AT&T (AP Photo/Matt Rourke, File)

Ο αμερικάνικος κολοσσός τηλεπικοινωνιών AT&T συμφώνησε να εξαγοράσει τον αμερικάνικο κολοσσό ενημέρωσης Time Warner έναντι $85.4 δισεκατομμύριων. Η εξαγορά θα είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει, αν φυσικά εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α..

Η Time Warner κυριαρχεί στον χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας επειδή κατέχει το κανάλι HBO (όπου προβάλλονται το Game of Thrones, το Westworld και πολλές δημοφιλείς σειρές), την Warner Bros. Entertainment (που κατέχει τις DC Comics, New Line Cinema, The CW και άλλες) και το CNN.

Απ’ ότι φαίνεται οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών στην Αμερική θέλουν να γίνουν οι μεγαλύτεροι πάροχοι ψηφιακού περιεχομένου, αφού και η Verizon προχωράει σε παρόμοιες εξαγορές – όπως της AOL (κατέχει τα The Huffington Post, TechCrunch, Engadget και MAKERS) και της Yahoo. Το 2014, η AT&T είχε προχωρήσει σε μία ακόμα σημαντική κίνηση, εξαγοράζοντας την DirecTV, τον μεγαλύτερο πάροχο δορυφορικής τηλεόρασης των Η.Π.Α. με 140+ εκατομμύρια συνδρομητές, με το ποσό των 48.5 δισ. δολαρίων.

Οι αρχές θα αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή όχι την εξαγορά της Time Warner μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017. Πάντως αν στις εκλογές των Η.Π.Α. εκλεγεί ο Donald Trump θα απορρίψει την συμφωνία επειδή, όπως δήλωσε, συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη στα χέρια λίγων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.