XBLOG logo @2x

Apple Watch Series 2: Ανακοινώθηκαν τα νέα smartwatches

Η Apple σε λιγότερο από δύο χρόνια κατάφερε και έφερε τα άνω κάτω στην αγορά των ρολογιών, κατακτώντας τον τίτλο της #2 μεγαλύτερης εταιρίας ρολογιών στον κόσμο κάτω από την Rolex, και τώρα ανακοίνωσε τη νέα γενιά των ρολογιών της που αποκαλεί Apple Watch Series 2.

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά είναι ίδια με την πρώτη. “Βγαίνει” στις ίδιες εκδόσεις, στα ίδια χρώματα και στα ίδια λουράκια, ενώ τώρα υπάρχει και μια νέα ακριβή έκδοση με κεραμικό σώμα. Οι αλλαγές που έγιναν αφορούν κυρίως το κομμάτι του hardware. Συγκεκριμένα η Apple αναβάθμισε το chipset (Apple S2) για να είναι ταχύτερο, στο οποίο τοποθέτησε έναν διπύρηνο επεξεργαστή και μια αναβαθμισμένη μονάδα γραφικών. Με το Apple S2 οι εφαρμογές ανοίγουν 50% ταχύτερα απ’ ότι στο πρώτο Apple Watch και η αυτονομία έχει βελτιωθεί επειδή το chipset καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Ακόμη, η Apple τοποθέτησε GPS στο ρολόι για να επιτρέψει στους αθλητές να αφήσουν το κινητό τους στο σπίτι για να τρέχουν πιο άνετα. Με την προσθήκη του GPS οι αθλητές θα μπορούν να βλέπουν με ακρίβεια τα στατιστικά τους, όπως για παράδειγμα την μέση ταχύτητά τους και σε ποια σημεία της διαδρομής ήταν πιο γρήγοροι. Για να επιδείξει πόσο χρήσιμο είναι το GPS στο ρολόι, η αμερικάνικη κατασκευάστρια παρουσίασε και μία εφαρμογή τρίτης εταιρίας (Viewranger) που θα κυκλοφορήσει αργότερα η οποία εμφανίζει χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο διάφορα μέρη που μπορείτε να πάτε για ορειβασία, καθώς και διάφορες πληροφορίες για αυτά.

Τα Apple Watch Series 2 είναι επίσης αδιάβροχα. Η Apple ξόδεψε χρόνο για να βελτιώσει την αντοχή των ρολογιών κάτω από το νερό και τελικά κατάφερε να τα κάνει ανθεκτικά στο νερό μέχρι 50 μέτρα. Επιπλέον ξόδεψε χρόνο μελετώντας τις κινήσεις των κολυμβητών και τώρα μπορεί να εμφανίζει στατιστικά για όσους κολυμπάνε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Apple Watch Series 1: Το πρώτο smartwatch αναβαθμίζεται και μετονομάζεται

apple-watch-nike

Παραμένοντας στο κομμάτι της υγείας, η Apple συνεργάστηκε με την Nike και μαζί ανακοίνωσαν το Apple Watch Nike+. Το Watch Nike+ είναι ρολόι αποκλειστικά για αθλητές και έρχεται με πλαστικό λουράκι με τρύπες για να “αναπνέει,” complications/watchfaces της Nike τα οποία εμφανίζουν χρήσιμα στατιστικά και επιτρέπουν την άμεση έναρξη δραστηριότητας, προτρέπει τους χρήστες να είναι πιο ενεργοί και δίνει πρόσβαση στους κατόχους του στο club της Nike για να μοιράζονται τα στατιστικά τους και να παίρνουν μέρος σε κοινές δραστηριότητες.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Apple τοποθέτησε μια νέα οθόνη, 50% φωτεινότερη απ’ ότι πριν φτάνοντας τα 1000 nits. Με λίγα λόγια τα νέα Apple Watch Series 2 είναι εδώ για να βελτιώσουν τις ζωές των κατόχων τους, αφού εστιάζουν περισσότερο στην υγεία παρά στις εφαρμογές και στις ειδοποιήσεις όπως άλλες προτάσεις. Οι προπαραγγελίες του θα ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ το νέο Watch OS 3 θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου. Το κόστος του ανέρχεται στα $369 για την βασική έκδοση με μικρή οθόνη και πλαστικό λουράκι. Το Apple Watch Nike+ θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου με τιμή $369.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.