XBLOG logo @2x

Η Apple ετοιμάζει το ισχυρότερο VR/AR κράνος της αγοράς;

Η Apple ετοιμάζει ένα κράνος εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο chip της εταιρίας, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του CNET. Τα νέα έρχονται από ένα πρόσωπο που υποτίθεται γνωρίζει το πλάνο της Apple.

Η πηγή του CNET ισχυρίζεται ότι το κράνος της Apple θα βγει στην αγορά το 2020 και θα είναι μακράν το καλύτερο headset που θα έχει βγει, τουλάχιστον για τα σημερινά δεδομένα. Η πηγή ισχυρίζεται ότι θα έχει από μία οθόνη ανάλυσης 8K σε κάθε μάτι, το οποίο ακούγεται πολύ φιλόδοξο, αφού οι οθόνες των κορυφαίων headsets σήμερα φτάνουν τα 4K. Το κράνος θα έχει κάμερες για να ανιχνεύει το περιβάλλον και θα βασίζεται σε ένα ξεχωριστό κουτί, με το οποίο θα συνδέεται ασύρματα μέσω της τεχνολογίας 60GHz WiGig. Το συγκεκριμένο κουτί θα βασίζεται σε έναν επεξεργαστή 5nm της Apple, το οποίο ακούγεται επίσης αρκετά φιλόξενο, αφού σήμερα το κορυφαίο chip της Apple (το A11 Bionic του iPhone X) κατασκευάζεται στα 10nm.

Το project έχει τη κωδική ονομασία T288 και αν ισχύουν όλα τα παραπάνω τότε αναμένουμε να δούμε ένα πανίσχυρο κράνος που συνδυάζει την εικονική με την επαυξημένη πραγματικότητα και θα λύνει το πρόβλημα των σημερινών headsets: την ύπαρξη καλωδίων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.