XBLOG logo @2x

Η Apple αφαιρεί από το App Store τις εφαρμογές που πουλάνε τα δεδομένα σας

Η Apple είναι μια εταιρία που σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της. Η ίδια δεν λαμβάνει περιττές πληροφορίες για τους χρήστες, αναφέρει πως ακριβώς γίνεται η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και τώρα επιβάλλει την ίδια πολιτική και στους προγραμματιστές που φτιάχνουν εφαρμογές για τις συσκευές της.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple ξεκίνησε να αφαιρεί από το App Store τις εφαρμογές που στέλνουν τα προσωπικά δεδομένα και τη τοποθεσία των χρηστών σε τρίτους, είτε έχουν την συγκατάθεσή τους είτε όχι. Ακόμα και αν είχαν την συγκατάθεση, η Αpple τους απαγορεύει να στείλουν δεδομένα τοποθεσίας σε τρίτους «για σκοπούς που δεν έχουν σχέση με τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη ή τις επιδόσεις λογισμικού/υλικού που συνδέονται με τη λειτουργία της εφαρμογής.» Ακόμα και αν μοιράζονται τα δεδομένα με άλλες εταιρίες για σκοπούς βελτίωσης ή επιδόσεων, οι προγραμματιστές θα πρέπει να το αναφέρουν.

Η Apple έχει ενημερώσει με email τους προγραμματιστές των εφαρμογών που έχει αφαιρέσει. Στο μήνυμα η εταιρία υποδεικνύει τις ενότητες 5.1.1 και 5.1.2 του «App Store Review Guidelines» οι οποίες απαγορεύουν την αποστολή των δεδομένων σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. Στο email η Αpple ζητάει από τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους και να τις υποβάλουν ξανά στο App Store για επιθεώρηση.

Η Αμερικάνικη εταιρία δεν έχει σχολιάσει κάτι για αυτή τη κίνηση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.