XBLOG logo @2x

Η Apple επενδύει στην LG για τη παραγωγή OLED οθονών

Το iPhone 8 είναι 100% σίγουρο ότι θα ενσωματώνει OLED panel για να προσφέρει καλύτερα χρώματα. Βασικός προμηθευτής της Apple είναι η Samsung που μέχρι σήμερα έχει το μονοπώλιο στην αγορά των OLED panels.

Αν και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μεταξύ Apple και Samsung σχετικά με τις οθόνες του iPhone 8, εταιρίες-κολοσσοί όπως η Αpple δεν μπορούν να βασίζονται μόνο σε έναν προμηθευτή, γιατί μπορεί για παράδειγμα να διακοπεί ξαφνικά η συνεργασία τους ή να μην φτάνει η παραγωγή. Έτσι ακούγεται ότι η Αpple επέλεξε μία δεύτερη εταιρία που θα της προσφέρει OLED panels.

Αυτή η εταιρία δεν είναι άλλη από την LG Display, μια θυγατρική της LG Electronics που παράγει οθόνες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Apple θα επενδύσει $2,24 δισεκατομμύρια στην Κορεάτικη κατασκευάστρια έτσι ώστε να έχει σίγουρα έναν προμηθευτή οθονών και να αυξήσουν τη -μικρή- παραγωγή των OLED panels τους. Η συμφωνία θα κλείσει σύντομα (μέσα στις επόμενες εβδομάδες) αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Για την ώρα πάντως, ακόμα και αν κλείσει η συμφωνία, η Apple θα εξαρτάται αποκλειστικά στην Samsung για να λαμβάνει τα panels του iPhone 8. Φημολογείται ότι μέσα σε 1-2 χρόνια όλα τα iPhone θα διαθέτουν OLED panels, και λογικά μέχρι τότε η LG θα έχει αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τις ανάγκες της Apple.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.