XBLOG logo @2x

Η Apple ετοιμάζει ένα εντελώς “πράσινο” data center στην Ευρώπη

Η Apple σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου κέντρου δεδομένων στην Ευρώπη το οποίο θα τροφοδοτεί τις διαδικτυακές υπηρεσίες iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, Maps και Siri της εταιρίας. Το κέντρο θα χτιστεί στη πόλη Aabenraa της Δανίας και θα είναι το δεύτερο στη χώρα.

Ο Σκανδιναβός μάνατζερ της Apple, Erik Stannow, δήλωσε:

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε τα κέντρα δεδομένων μας στη Δανία, και που επενδύουμε σε νέες πηγές καθαρής ενέργειας.

Η προγραμματισμένη εγκατάσταση στη Aabenraa, όπως όλα τα κέντρα δεδομένων μας, θα χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμες πηγές από τη πρώτη μέρα, χάρις στις νέες πηγές καθαρής ενέργειας που προσθέτουμε.»

Το data center της Apple στην Aabenraa αναμένεται να κοστίσει $921 εκατομμύρια (ή έξι δισεκατομμύρια Δανικές κορώνες) και έχει προγραμματιστεί για το 2ο ημερολογιακό τρίμηνο του 2019, όπως αναφέρει ο Stannow σε σχετική δήλωσή του στο Reuters.

Το πρώτο κέντρο της Apple βρίσκεται στη πόλη Viborg της Δανίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017. Όπως και το νέο, θα λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.