XBLOG logo @2x

Greenpeace: Η Apple είναι η πιο “πράσινη” εταιρία στον κόσμο

Η Apple ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, και το αναφέρει με την πρώτη ευκαιρία που βρίσκει. Σε κάθε παρουσίαση νέου προϊόντος η εταιρία δεν ξεχνάει να αναφέρει τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που χρησιμοποίησε. Το ίδιο και στον επίσημο ιστότοπό της. Επιπλέον, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο αναλώσιμες πηγές ενέργειας για να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις της (τα γραφεία της στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιούν 100% αναλώσιμες πηγές).

Όπως διαβάζουμε τώρα στην έκθεση Clicking Clean, η Greenpeace αναγνώρισε την Apple ως την πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρία τεχνολογίας για τρίτο συνεχόμενο έτος στη σειρά. Σύμφωνα με την Greenpeace, η Apple όχι μόνο κάνει κινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον σαν εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα πιέζει επίσης τις κυβερνήσεις και τις συνεργάτιδές της να κάνουν το ίδιο και αυτές.

«Η Apple διατηρεί την ηγεσία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ άλλων φορέων της πλατφόρμας,» αναφέρουν στην έκθεση. Και συμπληρώνουν: «Τόσο η Apple όσο και η Google, συνεχίζουν να οδηγούν τον κλάδο, ικανοποιώντας την ανάπτυξή τους με ισοδύναμη ή μεγαλύτερη προσφορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν την δύναμή τους για επιρροή ώστε να ωθήσουν κυβερνήσεις και συνεργαζόμενα με αυτές μέρη να αυξήσουν την πρόσβασή τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Τέλος, η συγκεκριμένη αναφορά κάνει λόγο ότι η Apple και η Facebook δείχνουν τον δρόμο όσον αφορά σε όρους διαφάνειας, αφού είναι ανοικτοί για το πώς λειτουργούν τα κέντρα δεδομένων τους. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο CEO της Facebook μοιράστηκε φωτογραφίες και πληροφορίες για το εντυπωσιακό data center τους στη Σουηδία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.