XBLOG logo @2x

Το Apple iPhone έγινε 10 χρονών

Η 9η Ιανουαρίου σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο του ντεμπούτου του iPhone. Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, κατά τη διάρκεια του Macworld 2007 στο Σαν Φρανσίσκο, ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone στον κόσμο σαν τρεις συσκευές σε μία – “ένα iPod με μεγάλη οθόνη αφής, ένα επαναστατικό κινητό τηλέφωνο και μια καινοτόμα συσκευή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.” Δέκα χρόνια μετά, το iPhone έχει γίνει ανάρπαστο και έχουν πουληθεί περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο κομμάτια.

Το iPhone δεν άργησε να γίνει μια επαναστατική πλατφόρμα υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών, δίνοντας έμπνευση στην Apple και σε άλλες εταιρίες να δημιουργήσουν παρόμοια προϊόντα, όπως το iPad ή το Galaxy S της Samsung. Αρχικά οι μεγαλύτερες εταιρίες προσπάθησαν να το αντιγράψουν, κάτι που οδήγησε σε μια σειρά μηνύσεων, όμως τώρα οι περισσότερες έχουν βρει τον δρόμο τους με δικό τους design.

«Το iPhone είναι ένα σημαντικό κομμάτι στις ζωές των καταναλωτών μας, και σήμερα περισσότερο από ποτέ προσδιορίζει τον τρόπο που επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε, εργαζόμαστε και ζούμε,» είπε ο Tim Cook, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. «Το iPhone έθεσε τα standard για τα κινητά τηλέφωνα την πρώτη δεκαετία και μόλις ξεκινήσαμε. Τα καλύτερα έρχονται.»

Το πρώτο κινητό της Apple βγήκε στην αγορά των Η.Π.Α. τον Ιούνιο του 2007 και λανσαρίστηκε στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, πουλώντας συνολικά 3.4 εκατομμύρια κομμάτια εκείνο το έτος. Από τότε οι Αμερικάνοι έχουν λανσάρει συνολικά 15 διαφορετικές εκδόσεις του, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου μοντέλου και των τελευταίων που κυκλοφόρησαν πέρσι.

Apple iPhone 7 launch

Όταν το iPhone λανσαρίστηκε, η Nokia και η BlackBerry κυριαρχούσαν την αγορά με τεράστια ποσοστά, όμως και οι δύο εταιρίες άργησαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και έχασαν όλους τους πιστούς τους πελάτες. Μάλιστα και οι δύο τώρα προσπαθούν να επανέρθουν στην αγορά νέα κινητά που δεν φτιάχνουν αυτές αλλά συνεργάτιδές τους, όπως τα ολοκαίνουργια Nokia 6 και BlackBerry Mercury που αποκαλύφθηκαν τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα διαφήμιση της Apple γυρίστηκε στην Ελλάδα

Οι πωλήσεις του iPhone έπεσαν λίγο το προηγούμενο έτος λόγω κορεσμού της παγκόσμιας αγοράς smartphone και του αυξημένου ανταγωνισμού από άλλες κατασκευάστριες. Το 2018 θα είναι διαφορετικό όμως, αφού η Apple αναμένεται να λανσάρει ένα επετειακό μοντέλο για τα 10α “γενέθλια” το οποίο θα έχει μεγάλες αλλαγές στο design και νέα χαρακτηριστικά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.