XBLOG logo @2x

macOS High Sierra: Ανακοινώθηκε το νέο ΛΣ των Mac

Μετά το Sierra έρχεται το… High Sierra, όπως ανακοίνωσε η Apple στο συνέδριο WWDC 2017. Η νέα έκδοση του Mac δεν φέρνει σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον του λειτουργικού, αλλά έχει σχεδιαστεί για ανεβάσει σε άλλο επίπεδο την εμπειρία του χρήστη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο macOS High Sierra (10.13) έγινε στο σύστημα αρχείων. Η Apple αντικατέστησε τα αρχαία HFS και HFS+ με το νέο AFS (Apple File System) το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για τους flash/SSD δίσκους και έκανε ντεμπούτο πριν από λίγους μήνες στις iOS συσκευές (από το iOS 10.3). Σε γενικές γραμμές θα δείτε βελτιώσεις στην ταχύτητα του Mac σας και οι χρόνοι κλωνοποίησης αρχείων θα μειωθούν στο ελάχιστο (αντί για μερικά δευτερόλεπτα, η κλωνοποίηση τώρα παίρνει μερικά κλάσματα δευτερολέπτου).


Διαβάστε επίσης: iMac Pro: Ο δυνατότερος υπολογιστής της Apple είναι γεγονός


Έχουν γίνει επίσης δύο σημαντικές αλλαγές που θα παρατηρήσει ο τελικός χρήστης. Το λειτουργικό σύστημα τώρα υποστηρίζει βίντεο h.265 (HEVC) τα οποία “πιάνουν” λιγότερο χώρο στον δίσκο χωρίς να υπάρχει αλλοίωση στην ποιότητα. Ακόμη, η Apple παρουσίασε τη μηχανή γραφικών Metal 2 που έχει 10x βελτίωση απόδοσης στα γραφικά σε σχέση με τη Metal 1 και θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να φτιάξουν παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Το macOS High Sierra υποστηρίζει τα VR κράνη, όπως το HTC Vive.


Ο χρήστης θα παρατηρήσει διαφορές στα Safari, Mail και Photos. Το Safari έγινε ακόμα ταχύτερο, με την Apple να καυχιέται ότι είναι ο ταχύτερος web browser της αγοράς, απέκτησε λειτουργία αυτόματου αποκλεισμού των διαφημίσεων ή των βίντεο που παίζουν αυτόματα με ήχο και μπορεί να μπλοκάρει τους trackers των ιστοσελίδων που παρακολουθούν τους χρήστες. Το Mail αναβαθμίστηκε με προσθήκη Top Hits στην αναζήτηση και υποστήριξη Split View Mail στην οθόνη δημιουργίας email, ενώ το Photos απέκτησε ανασχεδιασμένο μενού με σταθερή μπάρα πλοήγησης και dropdown μενού για φιλτράρισμα του περιεχομένου. Επίσης προστίθενται νέα εργαλεία παραμετροποίησης καθώς και συγχρονισμός των Προσώπων σε όλες τις συσκευές του χρήστη, μέσω του iCloud Photo Library.

Το macOS High Sierra έχει γίνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές (beta) και η τελική έκδοση θα κυκλοφορήσει σε όλους το Φθινόπωρο ως δωρεάν αναβάθμιση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.