XBLOG logo @2x

Το MacBook Pro με Touch Bar ενεργοποιείται μόλις ανοίγεις το καπάκι

Με το νέο MacBook Pro να αποτελεί μια τεράστια αναβάθμιση για τη σειρά της Apple, η εταιρία αποφάσισε να κάνει και μία ακόμη μικρή αλλά σημαντική αλλαγή στο laptop: πλέον κάθε φορά που ανοίγεις το καπάκι, ενεργοποιείται αυτόματα, ακόμα και αν έχει απενεργοποιηθεί πλήρως. Και άμα θέλετε να το κλείσετε ξανά, απλά πατάτε το κουμπί ενέργειας που βρίσκεται στα πλάγια του Touch Bar και φιλοξενεί τον αισθητήρα Touch ID.

Επιπλέον, εξαιτίας αυτής της αλλαγής, η Apple αφαίρεσε και τον χαρακτηριστικό που ήχο που κάνουν τα Mac όταν ενεργοποιούνται. Ο ήχος προστέθηκε για πρώτη φορά σε Mac το 1998, και με την πάροδο του χρόνου έχει αλλαχτεί αρκετές φορές. Το Pingie, που ανακάλυψε την αλλαγή σε έγγραφα της Apple, δηλώνει ότι το MacBook Pro τώρα λειτουργεί παρόμοια με τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple: τα iPhone, iPad και Apple Watch που δεν έχουν ήχο όταν ανοίγουν.

Αυτή η αλλαγή θα κάνει δυσκολότερη την διάγνωση τεχνικών προβλημάτων, όμως από την άλλη θα βοηθήσει τους κατόχους του να μην κάνουν θόρυβο σε τάξεις, δωμάτια συναντήσεων και άλλους δημόσιους χώρους. Η Apple είχε κατοχυρώσει τον ήχο έναρξης των Mac σαν σήμα κατατεθέν το 2012.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.